Prima pagină » Titlurile zilei » Mihaela Gafa a fost nevoită să renunțe la școală, deoarece colegii și profesorii râdeau de boala sa: „Îmi spuneau că miros urât”

Mihaela Gafa a fost nevoită să renunțe la școală, deoarece colegii și profesorii râdeau de boala sa: „Îmi spuneau că miros urât”

22 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Mihaela Gafa, o tânără în vârstă de 25 de ani, din comuna Scobinți, județul Iași, suferă de epidermoliză buloasă, o boală rară, din cauza căreia a fost nevoită să renunțe la școală. Tânăra era marginalizată atât de colegii de clasă, cât și de profesori.

Mihaela Gafa a fost nevoită să renunțe la școală din cauză că suferă de o boală rară

Mihaela Gafa suferă de epidermoliză buloasă, o maladie genetică rară și deosebit de gravă pentru care nu s-a descoperit niciun tratament până în momentul de față. Din cauza acestei boli rare, a fost nevoită să renunțe la școală, deoarece se simțea, în permanență, marginalizată. Tânăra povestește cu regret că dacă ar fi putut să-și continue studiile, și-ar fi dorit să devină medic.

„Am făcut doar 5 clase, pentru că mi se umflau mâinile și picioarele. Am fost la Spitalul «Sf. Maria» și mi s-a spus să nu mai merg la școală. Am văzut că profesorii nu prea mă înghițeau, nici colegii, mă dădeau la o parte. Îmi spuneau că cremele astea cu care mă dădeam miroseau urât, să mă dau cu parfum. Nu aveam niciun coleg cu care să mă înțeleg mai bine, doar cu fratele meu mai mic, eram amândoi în aceeași clasă, pentru că eu am repetat un rând. El mă ajuta cu geanta, nu aveam colegi cu care să mă înțeleg. Mă ajuta el, mai râdeam în drum spre școală, pentru că mergeam pe jos. Dacă nu aș fi avut boala asta, mi-ar fi plăcut să învăț și să ajung doctoriță, să tratez persoanele care suferă de epidermoliză buloasă. Acum stau acasă, are mama grijă de mine, merg la biserică, îmi place să merg și la oraș, la Hârlău, dar se uită oamenii la mine”, a declarat Mihaela Gafa.

Mihaela Gafa: „Doctorii de la Hârlău nu și-au dat seama de ce boală suferă”

Mihaela Gafa a fost diagnosticată cu epidermoliză buloasă de la vârsta de 4 ani. Mama tinerei a povestit că, initial, medicii nu au știut de ce boală suferă copila, motiv pentru care starea sa s-a agravat rapid. Astfel, Mihaela Gafa a fost transferată de la Spitalul Orășenesc Hârlău, la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, unde i s-a pus și diagnosticul. Deși acum tânăra reușește să țină boala sub control, îi este destul de greu să iasă în public, deoarece simte că oamenii o privesc cu milă și se feresc să intre în contact cu ea.

„Am născut-o la Hârlău, iar la naștere, mi s-a spus că are cancer. După aceea, m-au trimis la Iași, la Spitalul «Sf. Maria» , am avut o doctoriță foarte bună care mi-au salvat-o. Am plecat de la Hârlău cu copilul, carne vie, la Iași. Ea, când era micuță, avea mânuțele, dar la doctorii de la Hârlău nu și-au dat seama de ce boală suferă și, în timp, i-au căzut unghiuțele. I-au apărut răni la picioare, la nas, la buze. La «Sf. Maria» au descoperit că suferă de epidermoliză buloasă și mi-au pus-o pe picioare. Eram distrusă, mai ales că era primul meu copil. Doctorii mi-au spus că pot să fac alți copii, dar o să am de suferit toată viață cu ea. Am patru fete și un băiat. Ea are pensie de 700 de lei, iar eu am indemnizație de însoțitor de 2.600 de lei, dar toți banii îi dau ei. Mă bucur doar că îmi merge vechimea. Vă dați seama că sunt mamă și îmi e greu să o văd în starea asta”, a povestit Ana Gafa, mama Mihaelei Gafa.

Epidermoliza buloasă este o boală rară de care suferă și Alin Torică, un tânăr în vârstă de 21 de ani.

Mihaela Gafa a renunțat la școală din cauza bolii de care suferă. Tânăra are în permanență nevoie de ajutor, deoarece, deși are 25 de ani, este dependentă de mama sa. Persoanele care doresc să o ajute pot dona orice sumă de bani în contul: RO15BTRLRONCRT0CT4010001 sau RO59BTRLEURCRT0CT4010001, beneficiar cont – Mihaela Gafa.

Comentarii
  • Cred că are șanse de vindecare printr-un tratament homeopatic. Nu pot spune numele clinicii și nici al doctoriței pt că mi-ar anula comentariul din motiv de reclamă. Spun că acel cabinet este vis a vis de Selgros și doctorița are numele de familie care încele cu litera V și prenumele cu S

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`