Prima pagină » Economic Local » Mihaela Cîtea, producător de haine handmade, din Iași: „Vin dintr-o generație când toată lumea trebuia să fie contabil, medic sau avocat” – FOTO/VIDEO

Mihaela Cîtea, producător de haine handmade, din Iași: „Vin dintr-o generație când toată lumea trebuia să fie contabil, medic sau avocat” – FOTO/VIDEO

19 mart. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Mihaela Cîtea, producător din Iași și lider de comunitate „Mums in Business”, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre comunitatea antreprenoarelor din Iași, dar și din alte zone ale țării, ce are mii de membri. Producătorul de haine handmade a pictat pentru prima dată în anul 2018, iar de atunci a dezvoltat un mic business în acest domeniu. Povestește că totul a început dintr-o nevoie de relaxare în perioada în care era în concediu de creștere a copilului, iar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, având un brand acum, Craftilici. Interviul poate fi urmărit AICI:

Mihaela Cîtea, producător din Iași și lider de comunitate „Mums in Business”, și-a descoperit pasiunea pentru handmade când era acasă cu bebelușul său.

„Ce fac eu este să pictez pe aproape orice fel de haină și de chestia asta m-am apucat acum 5 ani și jumătate. Întotdeauna mă gândesc la vârsta fetiței mele pentru că am început când am născut-o pe ea. Când ești cu copilul îți redescoperi această pasiune. Am transformat pasiunea într-un mic business. Acum, ca să te promovezi inteligent este ceva. Social media oferă o platformă plus-minus gratuită. Dar trebuie să ieși în evidență cu ceva. E bine să ai un site, un back-up. Important e să schimbi impresii și cu alți antreprenori, producători, cu ce situații se confruntă. Faci un brainstorming și găsești soluții mai rapid”, spune Mihaela Cîtea, producător din Iași.

Mihaela Cîtea, producător din Iași: „Vin dintr-o generație când toată lumea trebuia să fie contabil, medic sau avocat”

În comunitatea de antreprenoare sunt sute de membre din toată țara.

„E o comunitate frumoasă, plină de mămici și femei antreprenor, dar și doamne care susțin inițiativele locale și cumpără local. Construim un mediu de creștere, de susține reciprocă, de ajutor, bazat pe principiul «puterea lui împreună». E grozav să știi că nu ești singură pe drumul acesta al antreprenoriatului, oricât de mică sau de mare ar fi afacerea, pasiunea sau visul. Organizăm întâlniri lunare, cu diferite teme, unde abordăm subiecte de interes pentru partea de business (marketing, vânzări, mindset etc.), dar și întâlniri dedicate nouă, ca femei, dincolo de postura de mamă și/sau antreprenoare. Se lasă cu îmbrățișări, colaborări și e o energie tare frumoasă. Vin dintr-o generație când toată lumea trebuia să fie contabil, medic sau avocat, deci am depășit acele granițe și am deveni antreprenoare, iar acum sunt într-o comunitate a antreprenoarelor”, mai spune Mihaela Cîtea.

Ben Brucker este unul dintre producătorii de articole de pielărie cunoscuți în Iași.

Noi episoade de #PodcastBZI, pe YouTube

Un alt episod de podcast este cel cu Dan Chirleșan, economist și conf. univ. dr. la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, ce vorbește despre omul, profesorul și analistul Dan Chirleșan. Specialistul oferă sfaturi de economie, vorbește despre experiența de student cu bursă în Spania, dar și dacă e bine să pui banii la saltea sau în bancă. Interviul poate fi urmărit AICI:

În cadrul unui nou episod de #PodcastBZI este prezentă povestea tinerei Mihaela Cîtea, producător din Iași.

Comentarii
  • Adica niste femei din Iasi cumpara de la ea, doar pentru ca e tot din Iasi, crezand ca astfel sustin „initiativele locale”? Atunci cand iti alegi hainele dupa alte criterii decat utilitatea, calitatea si nevoia, dar ai pretentii ca intelegi cum sta treaba cu economia, esti ori milenial, ori prost. Ori amandoua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *