Prima pagină » Titlurile zilei » Mihaela Botez, patroana de la ”Restaurant American”, rămâne fără vila din Valea Lupului! Executorii vor 100.000 de euro – FOTO

Mihaela Botez, patroana de la ”Restaurant American”, rămâne fără vila din Valea Lupului! Executorii vor 100.000 de euro – FOTO

16 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Patroana de la ”Restaurant American” riscă să rămână fără vila din Valea Lupului. Mihaela Botez are probleme după ce a vândut un imobil, deși societatea pe care o controla se află în insolvență. Valoarea imobilului este de aproape 100.000 de euro

Executorii judecătorești din Iași vânează proprietățile deținute de Mihaela Botez, patroana localului ”Restaurant American”, situat în comuna Valea Lupului, pe strada Ioan Petru Culianu. Din cauza datoriilor rezultate în urma unei vânzări frauduloase de imobile, riscă să rămână fără vila din comuna amintită, situată pe strada Calistrat Hogaș. Executorii au programat licitația pentru valorificarea proprietății pe data de 23.03.2022. Prețul de pornire a procedurii este de 440.250 de lei, aproape 100.000 de euro.

”Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l aducă la cunoștință executorului judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Cei care doresc să cumpere imobilul situat la adresa mai sus arătată se vor prezenta la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor actul de identitate, urmând a depune, până la termenul vânzării, o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de pornire a licitației. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Patroana de la ”Restaurant American” Riscă să rămână fără vila din Valea Lupului de 100.000 de euro

Proprietatea din comuna Valea Lupului este compusă dintr-un teren de 727 de metri pătrați, concesionată de la Primăria din localitate. Se adaugă și vila cu regimul de înălțime P+M. Parterul are o suprafață utilă de 133,52 de metri pătrați, în timp ce mansarda apare cu o suprafață utilă de 101,54 de metri pătrați. Mansarda beneficiază și de trei balcoane cu suprafețe cuprinse între 4 și 7 metri pătrați. Contactată de reporterii BZI, Mihaela Botez nu a făcut prea multe precizări în legătură cu acțiunea executorilor.

”Nu știu ce va fi. Vom vedea ce se va întâmpla”, a precizat patroana de la «Restaurant American», în vârstă de 55 de ani.

Localul nu funcționează la capacitate maximă, afacerea fiind afectată și de pandemie, deși asigură și livrări la domiciliu. În afacere este implicat și soțul femeii, Liviu Botez. Cei doi sunt nașii de cununie ai lui Costel Rădeanu, patronul restaurantului ”La Castel”. Liviu Botez este văzut în ultima perioadă la volanul unui bolid Audi Q7. Executorii ieșeni valorifică și o proprietate din centrul Iașului.

Necazurile au început de la dosarul de insolvență

Licitația pentru vânzarea proprietății din Valea Lupului este organizată la cererea creditoarei Liela SRL. Asociați în firmă erau soții Botez. Imediat, societatea a intrat în insolvență, iar administrator judiciar a fost desemnat Solvens SPRL. Creditorii acuză soții Botez că au efectuat o serie de tranzacții dubioase. Pe Calea Galata din Iași, Liela SRL deținea un spațiu comercial cu o suprafață utilă de 402,89 metri pătrați. În 2009, imobilul a fost dezmembrat în 4 loturi.

Atunci, cei doi au recurs la o șmecherie. Spațiul comercial a fost vândut chiar către cei doi asociați, contra sumei de 210.000 lei. Ulterior, Mihaela Botez vinde un singur lot din imobil contra sumei de 216.724 lei, echivalentul a 51.000 de euro. Adică un singur lot valora mai mult decât tot imobilul. În 2008, datoriile firmei erau de aproape 600.000 lei. Executorii vând și o vilă din comuna Miroslava.

Creditorii au rămas cu ochii în soare

Creditorii au arătat că firma Liela SRL, condusă de Mihaela și Liviu Botez, a înstrăinat imobilul la un preț redus fără să fie consultată valoarea reală de piață, deși se afla în insolvență.

”Societatea trebuia să procedeze la evaluarea bunurilor pentru stabilirea valorii corecte, reale, de piață și să opteze pentru stabilirea unei metode de vânzare care să asigure obținerea celui mai bun preț (eventual licitație), nicidecum vânzare directă. Mai mult, la un interval de două săptămâni de la vânzare, noul proprietar, Botez Mihaela, vinde un lot din cele patru din imobil la un preț mai mare decât tot imobilul, echivalentul sumei de 51.000 de euro. La un interval de nici jumătate de lună, parte din imobil valorează mai mult decât valoarea totală a imobilului însuși. Vânzarea s-a făcut deci la un preț derizoriu, cu rea-credință, cu intenția tuturor părților de a sustrage bunurile de la urmărire. În al doilea rând, prețul nu a fost încasat”, se arată în contestația formulată de creditori.

Rămâne de văzut dacă vila Mihaelei Botez din comuna Valea Lupului va fi vândută de executorii judecătorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *