Prima pagină » Radio » Actualitate » Mihaela Bilic ne spune care este cel mai bun leac pentru răceală şi gripă
Mihaela Bilic ne spune care este cel mai bun leac pentru răceală şi gripă

Mihaela Bilic ne spune care este cel mai bun leac pentru răceală şi gripă

13 oct. 2021, 15:09,
în Radio

Cunoscutul nutriţionist Mihaela Bilic ne spune cum să ne protejăm în sezonul rece dar și care este cel mai bun leac pentru răceală şi gripă. Astfel, medicul nutriționist recomandă introducerea în alimentaţie a fructelor şi legumelor bogate în vitamina C, dar şi a suplimentelor. Și aceasta deoarece ele pot asigura necesarul de vitamine, foarte importante pentru imunitate. Așadar, în sezonul rece cuvântul de ordine este întărirea rezistenței organismului.

Mihaela Bilic este de departe unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din țară. Aceasta este de profesie medic, specializată în diabet, nutriţie şi boli metabolice. Aceasta este autoarea unor cărți de nutriție foarte bine primite de public. Mai mult, din această toamnă, Mihaela Bilic are propria emisiune la Pro TV, în locul Oanei Cuzino. Emisiunea, difuzată pe segmentul matinal, se numește „Doctor de bine”, și are și o ediție specială în weekend.

Cel mai bun leac pentru răceală şi gripă

Revenind la capcanele sezonului rece, Mihaela Bilic ne transmite că putem face lucruri pentru sănătatea noastră cu ajutorul alimentației. Astfel, vitamina C este aliatul nostru în afecțiunile sezonului rece. Iar un gram de vitamina C pe zi poate nu doar să prevină boala, ci şi să diminueze simptomele bolii. Numai că, pe lângă alimente, aportul de vitamine trebuie să vină și din suplimente.

„Din punct de vedere al mâncării, aş recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor şi nasului, fluidifica secreţiile şi, chiar dacă ne curge nasul mai mult, el reuşeşte să elimine inflamaţia. Un element care vine din Asia, tot mai la modă, e ghimbirul. Recomand proaspăt ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajuta eficient”, a spus Mihaela Bilic.

Febra, un fenomen natural al organismului

Din punct de vedere al medicamentelor, tot ce înseamnă produse antiinflamatoare, gen paracetamol, pot ameliora. Dar dacă răceala are manifestări suplimentare (migrenă ori tuse persistentă), trebuie să mergem la doctor, pentru că s-ar putea să fie o gripă mai gravă. Febra, în prima fază, e un fenomen natural al organismului. Prin creşterea temperaturii ea omoară microbii. Din această cauză, febra şi transpiraţiile sunt prima barieră de protecţie a organismului. Iar din punct de vedere al suplimentelor, vitamina C poate fi consumată în produse alături de zinc, care este un alt mineral ce creşte imunitatea. Totodată, în special la dietă este necesară părerea unui specialist.

Programarea organismului pentru sezonul rece

Potrivit specialiștilor, imunitatea „locuieşte” la nivelul tubului digestiv. În colon sunt populaţiile de bacterii care ne asigura imunitatea. Astfel, un organism de 60 de kilograme are 2 kilograme de bacterii vii. De echilibrul lor depinde sănătatea noastră şi n-ar fi rău să le hrănim. Trebuiesc hrănite cu produse de tip probiotic, care înseamnă orice fel de aliment fermentat, lactate sau murături. Totodată, și amidonul este cel care hrăneşte aceste bacterii. Numai că foarte multă lume renunţă la produsele făinoase deoarece le afectează silueta. Așadar, nu eliminaţi din alimentaţie cartoful sau banana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`