Prima pagină » National » Mihaela Bilic dezvăluie secretul unei imunități puternice! Sunt doar 4 elemente care vin din mâncare
Mihaela Bilic dezvăluie secretul unei imunități puternice! Sunt doar 4 elemente care vin din mâncare

Mihaela Bilic dezvăluie secretul unei imunități puternice! Sunt doar 4 elemente care vin din mâncare

29 sept. 2021, 09:45,
BZI.ro, în National

Cunoscutul medic Mihaela Bilic intervine într-o postare publicată şi dezvăluie secretul unei imunități puternice. Nutriţionistul explica faptul că, odată cu răcirea vremii, multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate cum ar fi răceli sau mici viroze. Mihaela Bilic explică faptul că sunt 4 elemente care ajută la întărirea sistemului imunitar şi care se pot obţine dintr-o alimentație corectă.

Mihaela Bilic este un cunoscut nutriţionist care a recomandat mai multe tipuri de produse. Bilic nu se înscrie în tiparul obişnuit şi oferă sfaturi considerate de unii inedite.

Mihaela Bilic explică cum putem avea o imunitate puternică în contextul unei alimentaţii echilibrate

Sezonul rece a venit cu numeroase probleme pentru populație. Faptul că vremea se răcește poate cauza probleme pentru populație cum ar fi mici viroze sau răceli. Pe lângă medicamentele pe care le putem administra, nutriţionistul recomandă soluţii pe termen lung care ajută la o stare generală bună:

„Dieta pentru un sistem imunitar competent se bazează pe 4 elemente, care vin din mâncare. Acizii grași omega 3 au efect antiinflamator. Nu pot fi sintetizați de organism. Există în grăsimea de pește și în semințe. De aici, recomandarea să mâncăm pește măcar de 2 ori/săptămână. Vitaminele antioxidante A, C și E se opun ruginirii organismului, și implicit îmbolnăvirii. Ca să faceți plinul de antioxidanți, consumați legume și fructe de toate culorile, nuci și semințe”, dezvăluie nutriționistul.

Mihaela Bilic recomandă merele Red Love pentru mai multe beneficii

În trecut, Mihaela Bilic a recomandat merele Red Love pentru beneficiile acestora. Nutriţionistul a publicat o serie de beneficii pentru care românii trebuie să consume aceste tipuri de mere. Merele Red Love sunt rezultatul polenizării încrucișate dintre o specie de măr acru din Asia (imposibil de consumat) și un măr dulce din Europa. La exterior seamănă cu un măr roșu banal, însă surpriza este la interior. În secțiune, culoarea lui Red Love este roșu-grena și are aspectul unei inimi – de unde și numele. Mai mult, acest soi de mere conține de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât cele obișnuite.

„Merele cu inimă roșie și aromă de fructe de pădure redefinesc noțiunea de măr. Red Love este mărul care se descoperă și se mănâncă în doi, fiecare cu jumătatea lui de inimă”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic.

Consumul de grepfrut nu este bun pentru medicamentație

Pe de altă parte consumul de grepfrut nu este recomandat de nutriţionistul Mihaela Bilic. Prima și cea mai importantă recomandare oferită de către dr Mihaela Bilic este să nu luăm medicamente cu suc de grapefruit. Totodată, medicul nutriționist spune că nu există dovezi clare că sucul acestui fruct ar topi grăsimea, însă nu face casă bună cu medicamentele.

Iar motivul ține de faptul că sucul de grepfrut conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În această situație, anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge în cantitate mare. Totodată, sucul de grepfrut poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și reduce în consecință eficacitatea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *