Prima pagină » Cancan » Mihaela Bilic, despre cum trebuie consumat șoriciul ca să nu îngrașe. “Este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate”

Mihaela Bilic, despre cum trebuie consumat șoriciul ca să nu îngrașe. “Este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate”

09 dec. 2024, 10:04,
Cezar Bulgaru în Cancan

Mihaela Bilic a vorbit recent despre cum trebuie consumat șoriciul ca să nu îngrașe. Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar alimentele tradiționale care fac parte din mesele festive sunt în centrul atenției. Printre acestea, șoriciul se află printre cele mai îndrăgite delicatese, dar nu mulți știu că acest preparat este, de fapt, extrem de benefic pentru sănătate.

Nutriționiștii demontează mitul conform căruia șoriciul ar fi un aliment nesănătos, subliniind că, consumat cu moderație, poate aduce numeroase beneficii organismului.

Mihaela Bilic, despre cum trebuie consumat șoriciul ca să nu îngrașe

Mihaela Bilic aduce lămuriri importante despre șorici, un aliment nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Considerat una dintre cele mai așteptate delicatese ale Crăciunului, șoriciul este adesea subiectul unor mituri legate de sănătate. Nutriționistul dezvăluie adevărul despre acest preparat tradițional, clarificând beneficiile sale și cum poate fi integrat într-o alimentație echilibrată, fără a daunează organismului.

„Anul acesta am avut parte de ritualul complet al pregătirii și tranșării porcului pentru Crăciun. Exact ca și în poezia lui Nicolae Labiș, “Moartea căprioarei”, emoțiile mele au fost amestecate… un spectacol impresionant, care presupune mult meșteșug și dibăcie.

Prepararea porcului este o artă, iar focul un element esențial, care trebuie stăpânit și pus în slujba omului. Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura.

Și merită știut că nu îngrașă, ci este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism. Pomana porcului este cu siguranță cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, a scris Mihaela Bilic.

Cât costă 100 de grame de șorici la Târgul de Crăciun 2024! 

Atmosfera magică a Crăciunului a cuprins deja marile orașe, marcate de aprinderea iluminatului festiv și deschiderea târgurilor de Crăciun. Bucureștiul, ca întotdeauna, nu face excepție. Capitala și-a împrecat straiele de sărbătoare, iar locuitorii s-au grăbit să exploreze târgurile de Crăciun, atrasi de luminițele sclipitoare și arome îmbietoare.

Cu toate acestea, bucuria sărbătorilor vine încărcată de costuri ridicate, căci produsele oferite la aceste târguri au prețuri deloc neglijabile. Un exemplu notabil este șoriciul, considerat acum o delicatesă scumpă: o mini-porție de 100 de grame costă 15 lei, ceea ce echivalează cu 150 de lei pe kilogram, scrie Cancan

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, cunoscut și sub numele de West Side Christmas Market, și-a deschis porțile pe 28 noiembrie și va rămâne deschis până pe 27 decembrie. Vizitatorii sunt invitați să trăiască farmecul Crăciunului între orele 14:00 și 22:30 de luni până vineri și între orele 11:00 și 22:30 sâmbăta și duminica. Intrarea este gratuită, iar organizatorii au pregătit o experiență de poveste.

Mihaela Bilic a vorbit și ea despre beneficiile consumului de șorici în cantități rezonabile și a demontat astfel un mit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025