Prima pagină » Cancan » Mihaela Bilic, despre ce înghețată trebuie să alegem pentru a nu ne îngrășa

Mihaela Bilic, despre ce înghețată trebuie să alegem pentru a nu ne îngrășa

05 iul. 2024, 12:41,
B, , h, , în Cancan

Dr. Mihaela Bilic a vorbit recent depre ce înghețată trebuie să consumăm pentru a nu ne îngrășa. Vara vine cu dorința puternică de a ne răcori cu o înghețată delicioasă, însă nu toate înghețatele sunt la fel de benefice pentru silueta noastră.

Expertul în nutriție ne împărtășește sfaturi utile pentru a alege înghețata potrivită, ajutându-ne să savurăm un desert gustos fără a ne îngrijora de kilogramele în plus.

Mihaela Bilic, depre ce înghețată trebuie să consumăm pentru a nu ne îngrășa

Dr. Bilic explică diferențele dintre diversele tipuri de înghețată disponibile pe piață și accentuează importanța citirii etichetelor.

„Anchetă pe etichetă: înghețata. Cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare? Verificați conținutul de zahăr și de grăsime de pe etichetă și veți vedea că există sortimente care ajung până la 38% zahăr. Și da, avem înghețată pe băț cu numai 68 de calorii pe bucată, dar și cu 270 de calorii. Alegeți după cum vă permite silueta”, afirmă nutriționista.

Pentru a evita capcanele calorice ascunse, dr. Bilic sfătuiește consumatorii să fie atenți la conținutul de zahăr și grăsimi din înghețată.

„Există o varietate foarte mare de înghețate și conținut de zahăr și de grăsime din belșug. Adică există înghețate care sunt bogate, foarte bogate, și în zahăr și în grăsime. Aproape că-mi vine să le spun prăjituri, pentru că avem cam 38% zahăr și 25% grăsime.”

Care sunt opțiunile cu puține calorii

Pentru cei care vor să se bucure de o înghețată, medicul sugerează alternative mai sănătoase.

„La capitolul grăsime am găsit înghețate care nu au aproape deloc grăsime, acelea care se apropie mai mult de consistența unui sorbet. Adică sunt un fel de suc de fructe, cu un pic de înghețată de vanilie. Atenție, indiferent că este cu caramel sau cu mango, să nu credeți că dacă e cu fructe înseamnă că e sărac în calorii.”

Dr. Bilic recomandă o înghețată care combină gustul delicios cu un conținut scăzut de calorii.

„Are doar 96 de calorii pe suta de grame, 5% grăsime, 22% zahăr. Este o înghețată pe băț cu ananas și căpșuni. Și pentru că această porție de 70 g este bine proporționată, aromată și răcoritoare, vreau să vă spun că bățul ăsta de înghețată are doar 68 de calorii, deci sub 70 de calorii.”

Nutriționista încheie lista de recomandări subliniind faptul că trebuie să „faceți diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare pe băț, pentru că nu poate fi vară fără înghețată.”

Mihaela Bilic a recomandat o înghețată pe care să o alegem, în sezonul cald, pentru a nu ne îngrășa. Totodată medicul a precizat și la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem produsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024