Prima pagină » Cancan ultimă oră » Mihaela Bilic demontează mituri: „Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dietă”

Mihaela Bilic demontează mituri: „Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dietă”

01 apr. 2021, 19:20,
Bianca Rebegea, în Cancan ultimă oră

Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează o serie de mituri și ne invită să fim realiști, deoarece este inutil să ne facem speranțe că putem scăpa de cancer, devenind vegetarieni sau putem preveni infarctul, eliminând grăsimile din dietă.

Medicul nutriționist ne spune că secretul vieţii veşnice nu stă neapărat în farfurie, ci în gene, destin sau soartă. De asemenea, ea ne îndeamnă să nu mai considerăm bolile ca fiind „pedepse” pentru ce am mâncat. Potrivit specialistului, ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieţii doar ştiind ce să mâncăm.

„Secretul tinereții fără bătrânețe şi al vieții fără de moarte…
… de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că aşteptaţi prea multe de la o farfurie cu mâncare:)”, a spus Mihaela Bilic, medic nutriționsit.

Mihaela Bilic: „Nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic”

Medicul nutriționist spulberă mituri și spune că bolile grave nu pot fi vindecate doar printr-un regim drastic, sănătos. Ea este de părere că nu putem scăpa de diferite maladii doar devenind vetarieni sau eliminând acele alimente pline de grăsimi. Totul ține de acceptarea propriilor gene sau a destinului.

O fi important ce băgam în gură, cât şi cum mâncam, dar de aici până la a dobândi nemurirea şi sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ţi poţi nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viaţa echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special şi nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat.”, a precizat medicul nutriționist.

Mihaela Bilic: „Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul insă, din păcate, nu cel mai important”

Medicul Mihaela Bilic consideră că hrana este unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul, însă există și alți factori de care trebuie să ținem cont. Ea precizează că poluarea, stresul sau defectele genetice au o contribuție majoră în ceea ce privește starea de sănătate.

Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieţii doar ştiind ce să mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav şi pe care, de multe ori, nu-i vedem/simţim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gură de aer pe care o respiram la naştere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu, lasa şi ele urme. Şi cel mai rău ne facem singuri neștiind să exteriorizăm/neutralizam energia negativă, stresul, grijile. Nemulţumirea şi necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Aşa că nu vă mai umpleţi cu suspiciune şi neîncredere farfuriile, ci căutați să vă trăiţi viaţa frumos, cu bunătate, linişte şi împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *