Prima pagină » Radio » Actualitate » Mihaela Bilic are un program de reeducare alimentară inedit. Care sunt cei șase pași pentru a slăbi

Mihaela Bilic are un program de reeducare alimentară inedit. Care sunt cei șase pași pentru a slăbi

12 nov. 2021, 10:30,
în Radio

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic ne propune un program de reeducare alimentară care ne ajută să slăbim sănătos. Iar de sfaturile ei ține cont multă lume deoarece aceasta este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. Așadar, când vine vorba de diete ori alimentație sănătoasă, Mihaela Bilic este o voce avizată.

Curele de slăbire sunt o reală problemă și un chin pentru cei care încearcă această metodă de a ajunge la un anumit număr de kilograme. Problema cea mai mare este că la scurt timp după ce oprim dieta, toată munca noastră se duce pe apa sâmbetei pentru că ne îngrășăm la loc, uneori mai tare decât înainte de cură. Medicul specialist în nutriție Mihaela Bilic ne spune care este soluția pe termen lung.

Mihaela Bilic, program de reeducare alimentară

În primul rând, în locul dietelor care nu fac altceva decât să ne îngrașe la fel după ce le oprim, Mihaela Bilic spune că soluția este să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reduce porția cu 30 sau chiar 50%.

„Putem slăbi mâncând puțin din toate, aceasta fiind o strategie pe viață fără interdicții și fără frustrări. Cheia este să avem o limită la cantitate.”

Mihaela Bilic atrage atenția că orice dietă care elimină o anumită categorie de alimente va fi abandonată mai devreme sau mai târziu, iar abandonul ei înseamnă întoarcerea kilogramelor în plus. De aceea soluția este moderația, nicidecum interdicțiile și curele de slăbire.

Cum să slăbești în sașe pași

Programul de reeducare alimentară propus de medicul Mihaela Bilic este format din șase pași. Primul pas este să eliminăm ronțăielile dintre mese și să avem o pauză digestivă completă de 4-6 ore între mese. Al doilea pas presupune limitarea consumului de zahăr/dulciuri la un singur produs pe zi, care poate fi mâncat la finalul mesei sau între mese, pe postul de gustare.

„Atenție! Fructele sunt și ele un desert, nu consumați mai mult de 1-2 fructe pe zi”, spune Mihaela Bilic.

Al treilea pas. Medicul Mihaela Bilic spune că o farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă: 1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale, 3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, naut, soia) și un 1 cartof mediu.

Pasul numărul patru în programul de reeducare alimentară presupune eliminarea excesului de grăsimi din dietă: ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase. Pasul cinci presupune să consumați cât mai multe legume. Ciorba este produsul ideal pentru slăbit, spune medicul Bilic. Iar nu în ultimul rând, hidratați-vă din belșug! Consumați apă și între mese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *