Nutriţionistul Mihaela Bilic a explicat în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, motivul pentru care majoritatea românilor s-au îngraşat în pandemie. Ea a dezvăluit şi câteva tehnici care pot ajuta organismul să elimine mai uşor kilogramele, astfel încât stresul psiho-emoţional generat de curele de slăbire să fie în limite normale.
Întrebată de Mihai Gâdea care este de fapt motivul pentru care ne îngraşăm şi de ce depinde el, de stres, de lipsa mişcării, anxietate, nutriţionistul Mihaela Bilic a precizat că îngrăşarea se face mai ales din cauza anxietăţii şi recomandă să privim mâncarea dintr-o altă perspectivă.
„Cu atât mai puţin în pandemia asta nu trebuie să dăm vina pe mâncare şi să o privim altfel. Dacă nu am fi avut mâncarea câţi dintre noi ne-am fi decompensat din punct de vedere emoţional, psihic, adică nu vedem în mâncare şi acest sprijin ajutor pe care ea ni-l dă. Frica anxietatea, nemulţumirea, nesiguranţa până şi plicitiseala ne duce instictiv spre mâncare. În relaţia cu mâncarea am rămas la fel de instinctivi, adică mâncare egal stare de bine şi noi mâncam nu doar ca să ne hranim ci ca să ne liniştim”, a spus nutriţionistul Mihaela Bilic la Antena 3.
Mihaela Bilic: „În primele săptâmâni de pandemie mi-am golit frigiderul”.
„Cea mai sigură metodă să nu mânânci este să nu ai. Recunosc că aveam momente în care efectiv controlam dulapurile, cu toate că ştiam clar că nu am ce să gasesc în ele. Atunci când deschizi frigiderul, cum spune o glumă, înăuntru trebuie să fie frig sau trebuie să fie alimente fără niciun fel de risc, nu neapărat pentru siluetă, ci mai degrabă pentru această frenezie alimentară. Nu trebuie să ai lucruri pentru care să ţi se toapeacă inima, pentru că e greu să te opreşti. Este o chestiune de a primi placere, de a primi confort. Trebuie să fim extrem de fericiţi sau de liniştiţi şi de relaxaţi ca să nu ne trebuiască mancare din punct de vedere emoţional”, a spus nutriţionistul Mihaela Bilic la Antena 3
Ce cură să folosesc pentru a slăbi.
„Cantitatea contează mai mult decât combinaţiile. Dacă mânânci două dorade întregi cu legume este o cantitate mare.
Ritmul meselor. Pe termen lung acest contact cu mâncarea extrem de des ne duce în statutul de copii neînţărcaţi şi, cu cât avem un contact mai apropiat şi mai strâns cu mâncarea cu atât gândul la mancare ne fuge mai des.
Trebuie să ne dorim o relaţie mai rece cu mâncarea pentru că şi aşa este în jurul nostru prezentă pretutindeni.
Prin educaţie şi disciplină, să înveţi să nu te mai sperii de senzaţia de foame şi să o laşi să crească pe o scară de la 1 la 10, să ajungă la o intensitate de măcar 6, pentru că altfel mâncatul la foame de nota 2,3 este inutil”, a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic.