Prima pagină » Sanatate » Migrene puternice. Cum putem ameliora durerile de cap și când trebuie să mergem de urgență la medic

Migrene puternice. Cum putem ameliora durerile de cap și când trebuie să mergem de urgență la medic

02 feb. 2023, 15:25,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se confruntă zilnic cu migrene puternice. Acestea se manifestă printr-o durere pulsatoare la nivelul capului însoțită de alte simptome precum greață, vărsături, amețeli și sensibilitate la lumină și zgomote. Migrena nu este o simplă durere de cap și poate semnala o problemă gravă de sănătate. Iată cum putem ameliora durerile de cap și când trebuie să mergem de urgență la medic.

Migrene puternice

Migrenele sunt dureri puternice de cap însoțite de dificultăți de vedere, vertij, tulburări de echilibru, slăbiciune musculară și uneori senzație de amorțeală. Factorii care declanșează migrenele puternice sunt cei fiziologici precum stresul, oboseala, anxietatea, zgomotele puternice, insomnia, dar la fel de bine durerile de cap pot fi declanșate și de modificările hormonale, modificările programului de somn, fumatul, excesul de alcool sau stările de anxietate și atacurile de panică.

Supărătoarele migrene pot dura până la 72 de ore și se manifestă printr-o durere pulsatoare ce se simte pe o parte a capului. Acest disconfort este însoțit de grețuri, vărsături, sensibilități la lumină și zgomote. Pentru a ameliora o migrenă putem să luăm câteva medicamente care calmează rapid durerea, însă la recomandarea medicului.

Dacă migrenele persistă mult timp și au o durată de manifestare foarte mrare atunci este necesar consultul unui medic specialist. Acesta va realiza o examinare neurologică, va măsura tensiunea arterială și va face o imagistică cerebrală pentru a identifica toate cauzele apariției migrenelor, dar și pentru a oferi tratamentul corespunzător.

Migrenele pot semnala probleme grave de sănătate, iar dacă persistă mult timp pot declanșa depresia, epuizarea organismului și probleme cardiovasculare. O altă afecțiune cu care se confruntă tot mai multe persoane este somnolența diurnă. Starea de oboseală cronică pe timpul zilei este cauzată de tulburări de somn, de stres, de un stil de viață agitat sau de confruntarea cu un eveniment dureros precum pierderea unei persoane dragi.

Remedii eficiente pentru a ameliora durerile de cap

Migrenele pot fi tratate rapid, însă dacă acestea se manifestă mult timp atunci ele semnalează de fapt o problemă gravă de sănătate. Tratamentul împotriva migrenelor se stabilește de către medic în funcție de vârsta pacientului, bolile asociate, sexul și severitatea simptomelor. Cele mai frecvente medicamente recomandate de către medici în cazul migrenelor sunt ibuprofenul, aspirina, paracetamolul, antiemetice sau triptani sub formă de comprimate sau de spray nazal.

În cazul unei migrene în stadiu avansat se administrează antihipertensive, antidepresive sau anticonvulsivante. Putem la fel de bine să prevenim apariția migrenelor printr-un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată, prin sport și practicarea periodică a unor tehnici de relaxare. De asemenea, este importantă hidratarea și stabilirea unui program de somn. Toate acestea ne vor ajuta să scăpăm de epuizarea fizică și emoțională, dar și să prevenim apariției migrenelor.

Dacă migrenele se manifestă pe perioade lungi de timp este posibil ca durerea la nivelul capului să semnaleze o problemă gravă de sănătate. Migrenele sunt cauzate de numeroși factori, dar pot fi tratate la timp cu ajutorul unui medic specialist. Pentru a preveni apariția acestora este important să avem un stil de viață echilibrat și o alimentație sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024