Prima pagină » National » Mieunatul pisicilor noapte! De ce pisica face acest lucru?

Mieunatul pisicilor noapte! De ce pisica face acest lucru?

06 dec. 2023, 12:40,
în National

Mieunat de pisică noaptea? Această experiență este familiară fiecărui posesor de pisică. Cum gestionăm situația atunci când micuța noastră prietenă cu blană ne tulbură somnul în mod constant pe timp de noapte? Ce determină pisicile să miaune noaptea și cum putem gestiona eficient această agitație vocală nocturnă?

Înainte de a dezbate acest subiect, dacă nu ai incă o pisică, îţi recomandăm să citești articole despre ce tip de pisică ți s-ar potrivit. De exemplu pisica British este recomandată dacă ai copii pentru că animalul are un comportament prietenos cu cei mici.

Mieunat de pisică noaptea? Iată de ce

Așa cum se întâmplă frecvent, nu există o explicație unică pentru comportamentul de a miaună al pisicilor în timpul nopții. Fiecare felină este individuală, iar variatele motive pentru care miaună pe timp de noapte sunt la fel de diverse. În timp ce unele pisici pur și simplu exprimă liniștit gândurile și visează la evenimentele zilei, altele explorează agitate casa, zgâriind uși și miaunând într-un mod pătrunzător. De asemenea, există pisici care au o predispoziție genetică către vocalizare mai intensă, cum ar fi pisicile siameze.

De fapt, mieunatul reprezintă modul prin care pisicile încearcă să ne comunice ceva. Nu fac acest lucru doar pentru plăcerea lor sau pentru a ne deranja somnul. Pentru pisici, miaunatul este o formă de comunicare dovedită cu oamenii.

În timp ce pisicile adulte folosesc limbajul corporal pentru a comunica între ele, mieunatul devine modalitatea principală de comunicare între oameni și pisici. Pisicile învață rapid că stăpânii lor pot fi, uneori, „surzi” la semnalele fizice, așa că, similar cu modul în care oamenii folosesc cuvintele, se bazează pe sunete pentru a atrage atenția asupra lor.

Pisica albastru de Rusia poate fi un minunat animal de companie. Această pisică are trăsături distincte și o personalitate caldă, prietenoasă. Mulți le consideră potrivite pentru viața de interior, deoarece sunt destul de istețe și au tendința de a deschide uși sau de a intra în locuri neașteptate, inclusiv în dulapurile cu gustări.

Cele mai frecvente cauze ale mieunatului nocturn

Regretabil, oamenii nu întotdeauna înțeleg și nu știu întotdeauna de ce pisica miaună și ce încearcă să ne transmită. Detectarea motivelor mieunatului poate necesita adesea empatie, răbdare și chiar o anumită doză de „detectivat”. Fiecare pisică este unică, ceea ce face dificilă descifrarea motivelor lor individuale. Cu toate acestea, indiferent de inclinațiile, obiceiurile, experiențele și nevoile individuale, mieunatul nocturn poate avea la bază unul dintre următoarele motive:

  • Monotonie
  • Foame
  • Izolare
  • Tensiune și incertitudine
  • Obișnuință
  • Stare de sănătate precară și durere
  • Variații hormonale

Pentru a învăța pisica să fie mai liniștită în timpul nopții, abordarea trebuie adaptată specific nevoilor și comportamentului său, așa cum nu există o soluție universală, la fel cum nu există pentru întrebarea „de ce miaună pisica noaptea?”. Înțelegerea motivelor individuale reprezintă primul pas important, iar apoi poți lua măsuri specifice pentru a gestiona comportamentul. Dacă ai deja o idee despre posibilele motive, poți începe să iei măsuri adecvate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *