Prima pagină » Sanatate » Miere polifloră. Cum se obține produsul apicol și pentru ce este bun

Miere polifloră. Cum se obține produsul apicol și pentru ce este bun

23 nov. 2022, 12:21,
în Sanatate

O miere polifloră este cea obținută din mai multe plante, un așa-numit buchet de miere. Albinele produc miere din nectarul mai multor plante. Dacă mierea este obținută dintr-o singură plantă și din nectarul acesteia, se numește miere monofloră.

Mierea polifloră conține multe vitamine, minerale și multe alte substanțe nutritive și arome. Acest tip de miere este bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Mierea polifloră are efecte benefice asupra întregului organism. Dacă doriți să fiți sănătoși, să vă simțiți plini de energie și să țineți bolile la distanță, consumați această miere pe tot parcursul anului, fără să vă temeți de reacții negative în urma consumului ei.

un borcan cu miere poliflora langa busuioc si paine

Mierea polifloră este mierea recoltată de albine de la diferite plante melifere

Miere polifloră. În ce domenii este folosit produsul

Mierea polifloră este mierea recoltată de albine de la diferite plante melifere. Uneori, apicultorii nu-și duc albinele pe câmpuri de monocultură, astfel obținând mierea monoflora. Albinele au la dispoziție o mare varietate de plante melifere din care pot alege pentru a produce miere.

În acest fel, mierea devine mai utilă datorită unei varietăți de surse de miere. Mierea are un gust ușor diferit în fiecare sezon, deoarece pădurea și câmpurile de flori se schimbă în fiecare an. Toate produsele apicole sunt substanțe biologic active. Astfel, sute de medicamente sunt fabricate din miere polifloră.

o lingura de lemn deasupra unui bol cu miere poliflora

Principalele domenii de aplicare a produselor apicole sunt industria alimentară

Principalele domenii de aplicare a produselor apicole sunt industria alimentară. Mierea este folosită la prepararea produselor de cofetărie, a băuturilor, a sosurilor și a altor preparate dulci. Acest tip de miere se folosește și în cosmetologie. Produsele apicole sunt folosite în creme, seruri, măști și alte produse de îngrijire corporală.

De asemenea, această miere se folosește și în medicină. Produsele apicole din miere polifloră sunt folosite în tratamentul răcelilor și al bolilor virale. Proprietăți antiseptice ale mierii folosite pentru a crea compoziții dezinfectante. Mai mult decât atât, această miere contribuie la consolidarea generală a organismului. Aproape toate produsele apicole contribuie la normalizarea metabolismului și sunt imunomodulatoare naturale.

Tratamentul cu miere și produse apicole poliflore. La ce ajută jeleul regal și veninul albinei

Mierea și alte produse apicole au fost folosite de mult timp de omenire pentru tratamentul bolilor ginecologice. De asemenea, pulberea din miere polifloră a fost folosită pentru alimentație și pentru creșterea tonusului corporal.

o lingura de lemn deasupra unui bol cu miere poliflora

De asemenea, această miere se folosește și în medicină

De asemenea, acest decoct din pomușor de albine este folosit în tratamentul epilepsiei. Multe femei folosesc miere pentru tuse și dureri de gât, pentru o însănătoșire rapidă. Mierea trebuie administrată cu ceai, folosită pentru gargară și inhalații, unde va servi ca electroforetic.

De asemenea, propolisul din miere este cel mai bun ajutor în sinuzita maxilară, utile inhalațiile, unguentele, picăturile nazale și tincturile pe bază de el. Jeleul regal pe bază de alcool poate ajuta la eliminarea virușilor și a gripei. Jeleul regal este foarte util în cosmetologie, în chelie, în tratamentul bolilor dinților și ochilor, vase de sânge în timpul menopauzei, cu toxemie severă în timpul sarcinii.

Este bine să știi că veninul de albine care produc miere poliflora este benefic pentru sistemul circulator, reduce nivelul colesterolului, normalizează pofta de mâncare și somnul. Veninul este un ajutor excelent în cazul artritei reumatoide, tromboflebitei și hipertensiunii arteriale.

o lingura de lemn deasupra unui bol cu miere poliflora si o jumatate de lamaie

Mierea polifloră conține multe vitamine, minerale și multe alte substanțe nutritive și arome

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *