Prima pagină » Stiri si curiozitati » Miere de lavandă. Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil

Miere de lavandă. Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil

27 iun. 2023, 13:08,
în Stiri si curiozitati

Dacă vrem să pregătim acasă un remediu naturist din farmacia naturii ideală este o miere de lavandă. Aceasta are numeroase beneficii pentru organism și este recomandată de medici persoanelor care suferă de afecțiuni digestive și respiratorii. Iată rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil.

Miere de lavandă

Mierea  de lavandă are o savoare aparte, este sănătoasă și ușor de pregătit acasă, Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari.

Această miere poate fi folosită la pregătirea unor dulciuri de casă, dar la fel de bine poate fi consumată la micul dejun, pe pâine cu unt sau alături de o ceașcă cu ceai. Mierea de lavandă poate fi preparată prin macerare sau prin infuzie.

Pe lângă mierea de lavandă, putem face în plin sezon de vară și sirop de lavandă, o licoare cu efecte miraculoase pentru organism. La fel de bine putem folosi mierea de lavandă la prepaarea unor prăjituri și fursecuri de casă fragede, pufoase și gustoase. Lavanda poate fi folosită în diferite moduri, fie ca ingredient de bază la preparatele culinare, fie poate fi întrebuințată în terapie, ca plantă medicinală ce tratează sau previne tulburările de natură emoțională.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu

Dacă vrem să obținem acasă o miere de lavandă prin macerare vom avea nevoie de miere, flori de lavandă și un borcan sterilizat. Este recomandat ca mierea să fie una cu o aromă ușoară, iar florile de lavandă trebuie să fie bine înflorite și proaspete. În borcanul sterilizat se pun 3 linguri de lavandă apoi se umple borcanul cu miere. Se amestecă foarte bine cu o linguriță apoi se depozitează borcanul într-un loc călduros. Se lasă la macerat timp de două săptămâni, însă zilnic se agită foarte bine borcanul. Cu siguranță vom obține o miere de lavabdă gustoasă, arommată și sănătoasă.

În cazul în care vrem să pregătim o miere cu lavandă prin infuzie vom folosi 400 ml de miere, 5 linguri de lavandă, o oală bain-marie și tifon. Se toarnă mierea în oala pentru bain-marie și se pune la încălzit la foc mic. Se adaugă lavanda și se amestecă foarte bine. Se lasă mierea la foc mic timp de 40 de minute apoi se strecoară prin tifon. Se pune mierea în borcane sterilizate și se depozitează într-un loc însorit.

Mierea de lavandă este gustoasă, aromată și are numeroase beneficii pentru organism. Aceasta este recomandată de către medici pentru consum, fie în stare naturală, fie ca ingredient în prepararea unor mâncăruri delicioase. Mierea de lavandă este recomandată și de către dermatologi, având numeroase beneficii pentru ten. Măștile cu miere de lavandă revitalizează și relaxează pielea, având totodată un efect antiseptic și calmant.

Acest remediu din farmacia naturii are proprietăți antifungice și antivirale, anihilează spasmele musculare, are efecte antioxidante puternice și este eficient în prevenirea diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Mierea de lavandă este una dintre cele mai apreciate și aromate soiuri de miere. Acest deliciu se poate face ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *