Pentru că este sezonul rece, iar acesta vine la pachet cu viroze și răceli, trebuie să știi ce beneficii are mierea cu ghimbirul pentru sistemul imunitar și pentru sănătate. Este considerat un adevărat elixir pentru organism.
Mierea și ghimbirul sunt unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diverselor afecțiuni, în special atunci când vine vorba despre răcelile de sezon. Luând în considerare schimbările bruște de anotimp ale ultimei perioade, e momentul să intre în scenă combinația cu beneficii extraordinare dintre meire și ghimbir care te va ajuta să treci cu bine peste răceala de sezon.
Miere cu ghimbir, rețeta naturistă cu o mulțime de beneficii
Mierea s-a doverdit a fi un remediu ideal pentru subțierea mucusului care blochează respirația și, din această cauză, duce la infecții ale tractului respirator superior. În mod similar, ghimbirul ajută la reducerea inflamației care combină mierea și ghimbirul asigură un tratament natural eficient pentru tuse și simptomele răcelii.
Combinația dintre ghimbir și miere este cunoscută drept analgezic. Chiar dacă ghimbirul are o aromă intensă, foarte puțini știu că este un expectorant și acest lucru ajută la scăderea instantanee a durerii. Această combinație este foarte bine cunoscută drept tratament împotriva răcelii și știm cu toții că o răceală este de obicei urmată de o durere în gât. Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va deschide sinusurile și te va ajuta să scapi de mucusul din sistemul respirator.
Mierea în combinație cu ghimbirul reprezintă un bun tratament pentru sănătatea cardiacă. Ghimbirul s-a dovedit de asemenea foarte util în prevenirea formării cheagurilor de sânge și reducerea colesterolului.
Acesta, la rândul său, ajută la combaterea bolilor de inimă care presupun blocarea vaselor de sânge cu cheaguri. Pentru acest remediu naturist ai nevoie doar de 500 gr de miere de albine, 300 gr de rădăcină de ghimbir și 3 lămâi de mărime medie.
Cum se prepară acest remediu
Începe prin a pregăti lămâile, ghimbirul și mierea. Spală bine lămâile, șterge-le și taie-le în felii, apoi în bucăți mai mici. Decojește rădăcina de ghimbir cu ajutor unui curățător de legume. Clătește ghimbirul curățat cu apă rece. Apoi îl poți da pe răzătoarea mică să fie cât mai fin sau să îl tai în bucăți ca și lămâia.
După ce ai pergătit cele două ingrediente, amestecă-le cu mierea într-un borcan de sticlă. Închide borcanul ermetic cu capacul din dotare și depozitează-l în frigider. După 2-3 zile te poți bucura de proprietățile acestui preparat, dar și de gustul lui interesant.
Combinația dintre ghimbir și miere are un puternic rol analgezic. Ghimbirul datorită aromei intense și gustului picant are rol expectorant și ajută la diminuarea instantanee a durerii. Poate fi consumat ca adjuvant împotriva răcelii și disconfortului din gât. Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va desfunda sinusurile, ajutând la eliminarea mucusului din sistemul respirator.
Dacă se folosește pentru ameliorarea răcelii sau a gripei se poate consuma câte o linguriță din acest amestec dimineața, pe stomacul gol. Iar dacă se folosește pentru întărirea imunității organismului, se poate pune câte o linguriță în ceai cald.
Acest miraculos amestec mai poate fi utilizat și în cosmetică, pentru un ten și un păr sănătos. Consumată regulat, dar cu moderație, combinația dintre miere cu ghimbir nu poate aduce decât beneficii organismului, mai ales în sezonul rece.