Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Micul dejun înainte de 8:30 și mesele spațiate reduc riscul de diabet
Micul dejun înainte de 8:30 și mesele spațiate reduc riscul de diabet

Micul dejun înainte de 8:30 și mesele spațiate reduc riscul de diabet

22 mart. 2021, 21:16,
BZI.ro, în Sanatate

Într-un studiu, cercetătorii leagă mancatul foarte devreme (înainte de 8:30) de un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.

Într-un studiu realizat de Universitatea Northwestern din Chicago, cercetătorii leagă riscul de a dezvolta rezistență la insulină (și diabetul de tip 2, în timp) de ora la care consumăm alimentele.

Diabetul de tip 2 reprezintă aproximativ 90% din cazurile de diabet și apare cel mai adesea după 40 de ani. Principala sa caracteristică este hiperglicemia cronică (o concentrație prea mare de zahăr în sânge). Această reglare slabă a zahărului din sânge este legată de rezistența la insulină, un hormon utilizat pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge, produs de celulele pancreatice.

Micul dejun înainte de 8:30 și mesele spațiate reduc riscul de diabet

În acest studiu, oamenii de știință au descoperit că persoanele care au mâncat înainte de 8:30 au o rezistență mai mică la insulină și au avut un nivel mai scăzut de zahăr din sânge. Din 10.575 de subiecți studiați, medicii s-au împărțit în trei grupe, în funcție de distanța dintre mese în timpul zilei. Unii au mâncat la 10 dimineața, alții la 13:00 și alții dupa 13:00. Apoi au fost împărțiți în mai multe grupuri în funcție de ora primei mese (înainte sau după ora 8:30).

Au ajuns la concluzii diferite. Pe de o parte, cu cât timpul dintre mese este mai scurt, cu atât rezistența la insulină este mai puternică. Și pentru cei care au început să mănânce înainte de 8:30, această rezistență a fost cea mai slabă. Practic, orele de masă și distanțarea joacă un rol important în funcționarea metabolică și pot influența dezvoltarea diabetului de tip 2. Cea mai bună igienă a alimentelor ar fi, prin urmare, să începi să mănânci mai devreme și să spațiezi mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *