Prima pagină » Local » Microsoft cere bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă! Ion Ungureanu, acuzat de infracțiuni la legea privind drepturile de autor!
Microsoft cere bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă! Ion Ungureanu, acuzat de infracțiuni la legea privind drepturile de autor!

Microsoft cere bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă! Ion Ungureanu, acuzat de infracțiuni la legea privind drepturile de autor!

16 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Compania Microsoft cere bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă din județul Vaslui! Ion Ungureanu este acuzat de infracțiuni la legea privind drepturile de autor. Inițial, vasluianul a fost pedepsit de judecători, dar acesta a contestat sentința, procesul aflându-se acum la Curtea de Apel Iași

Microsoft cere bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă din județul Vaslui! Ion Ungureanu este acuzat de infracțiuni la legea privind drepturile de autor. Inițial, bărbatul a fost pedepsit de judecătorii vasluieni.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ion Ungureanu la pedeapsa de 1.500 de lei amendă penală. Confiscă de la inculpat cele 4 hard-disk-uri. Respinge ca neîntemeiată acțiunea promovată de persoana vătămată Microsoft Corporation, având în vedere achitarea de inculpat a sumei de 1.574 de euro, cu care aceasta s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui.

Sentința a fost contestată de către Ion Ungureanu, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași. Ieri a avut loc un nou termen al apelului, dar judecătorii ieșeni au decis amânarea cauzei.

Ion Ungureanu, administrator de firmă, a recunoscut în fața magistraților comiterea faptelor de care a fost acuzat

Dosarul în care compania înființată de miliardarul american Bill Gates, Microsoft, solicită despăgubiri a început în urmă cu câteva luni. După formularea apelului de către Ion Ungureanu, administrator de firmă din Vaslui, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iași.
Procesul acestui administrator de firmă a început pe 7 februarie 2019.

„În cursul anului 2013, inculpatul Ungureanu Ion, în calitate de administrator al unei firme, a instalat, stocat și rulat pe patru sisteme de calcul aflate în punctul de lucru al societății, programe de calculator (Windows Vista, Windows XP Home Edition, Windows XP Proffesional, Windows XP Proffesional Edition Service, Office), fără a avea licențe”, au afirmat procurorii vasluieni.

La audieri, în fața magistraților, Ion Ungureanu a recunoscut comiterea faptelor. Acest administrator de firmă a solicitat chiar să fie judecat în procedură simplificată a recunoașterii învinuirii. De asemenea, acesta a depus la dosar dovada achitării prejudiciului cauzat părții civile Microsoft Corporation, respectiv chitanța pentru suma de 1.734 de dolari americani. Suma reprezintă daunele produse prin săvârșirea infracțiunilor, potrivit magistraților.

Programe Microsoft, puse de Ion Ungureanu, administrator de firmă, pe calculatoare

Anchetatorii au mai afirmat că Ion Ungureanu este administrator de firmă ce are sediul principal în municipiul Vaslui și un punct de lucru în comuna Muntenii de Sus. Pe 18 septembrie 2013, polițiști din cadrul IPJ Vaslui, pe baza unor autorizații de percheziție emisă de Tribunalul Vaslui, au efectuat percheziții domiciliare, la punctul de lucru al SC Udi Aluminiu SRL, din Satu Nou, comuna Muntenii de Sus. Acolo funcționează brutăria societății și dependințele ce țin de acea brutărie. Totodată, polițiștii au făcut percheziții și la sediul principal al societății din municipiul Vaslui, ocazie cu care au fost ridicate hard-disk-uri, stick-uri de memorie, dischete, DVD-uri și CD-uri.

Bunurile au fost ridicate în vederea cercetărilor efectuate într-un dosar pentru evaziune fiscală. Asupra hard-disk-urilor, a stick-urilor de memorie, a dischetelor, a DVD- urilor și a CD-urilor ridicate a fost efectuată o percheziție în mediul informatic, fiind extrase pe suporturi de memorie externă datele necesare efectuării constatărilor.
Conform anchetatorilor, Ion Ungureanu, în calitate de administrator de firmă, a instalat, stocat și rulat (executat), fără deținerea de licențe pentru sistemele de operare, pe cele 4 sistemele de calcul, ridicate de la sediul societății, programe pentru calculator tip „producție / afacere / creație”.

La prima instanță, Ion Ungureanu, administrator de firmă, a fost pedepsit de magistrați, dar acesta a contestat decizia, sperând să scape de condamnarea dispusă de judecătorii vasluieni. Amintim că acuzația adusă bărbatului este cea de infracțiuni la legea privind drepturile de autor. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să ia o decizie în dosarul în care compania lui Bill Gates, Microsoft, s-a constituit parte civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *