Prima pagină » Sanatate » Micropigmentare buze. Ce presupune procedura la care apelează vedetele

Micropigmentare buze. Ce presupune procedura la care apelează vedetele

02 dec. 2024, 12:59,
în Sanatate

Micropigmentarea buzelor este o procedură de machiaj permanent, realizată cu scopul de a le îmbunătăți culoarea și aspectul. Un artist tatuator sau un estetician poate oferi astfel de servicii, însă mai întâi trebuie să consulți un specialist pentru a discuta despre ce va implica procesul și îngrijirea ulterioară.

Întreaga procedură poate dura 2-3 ore, deoarece implică fotografii înainte și după, discuții despre culoarea finală, timpul de amorțire, procedura propriu-zisă și instrucțiuni de îngrijire ulterioară.

Procesul de micropigmentare a buzelor

Unele persoane pot resimți un anumit disconfort în timpul unei proceduri de micropigmentare a buzelor. Nivelul poate varia în funcție de modul în care fiecare individ percepe durerea, însă pentru a o minimiza, se poate aplica o cremă anestezică topică sau un anestezic în zona respectivă înainte de procedură. Blogurile și articolele de specialitate afirmă, de asemenea, că durerea este minimă și similară cu o senzație de zgâriere sau ciupire. Dacă oamenii experimentează totuși un disconfort extrem în urma procedurii, va trebui să comunice acest lucru specialistului.

În timpul procedurii de micropigmentare a buzelor, precum și în cea de injectare de acid hialuronic, un specialist poate aplica un anestezic topic pentru amorțire, însă poate dura până la 30 de minute pentru a-și face efectul. Un specialist va tatua apoi pigmentul pe buze cu un ac steril. În acest sens, pot folosi o mașină de tatuat cu bobină, un stilou, un dispozitiv rotativ sau un dispozitiv portabil. Ulterior, acesta vă va explica instrucțiunile de îngrijire post-procedură și va oferi orice produse necesare pentru vindecare.

În timp, culoarea se poate estompa, iar dacă cine își dorește să o păstreze, este posibil să aibă nevoie de retușuri suplimentare pentru a o reîmprospăta. Expunerea la soare sau la alte condiții meteorologice poate crește riscul de degradare, iar unele produse topice pentru buze pot afecta, de asemenea, cât timp rezistă culoarea. Imediat după o procedură, buzele vor părea mai închise la culoare, dar pe măsură ce se vindecă, se va deschide și se va înmuia până la nuanța aleasă. Poate dura până la 6 săptămâni pentru ca buzele să ajungă culoarea finală.

Procesul de vindecare și efectele secundare

Unele persoane pot experimenta o ușoară inflamare după o procedură de micropigmentare, iar altele pot prezenta sângerări minore sau vânătăi. Acest lucru poate apărea dacă pielea buzelor este mai subțire și mai slab vascularizată. Totuși, nu este niciun motiv de panică, deoarece acestea se vor diminua de obicei în câteva zile. Prin urmare, va trebui să urmați sfaturile specifice de îngrijire post-procedură de la furnizor. Printre acestea se numără utilizarea unui balsam de buze protector, deoarece puteți experimenta o anumită uscăciune, și consumul de lichide, precum ceaiul de busuioc. Procesul de vindecare va dura de obicei aproximativ 4-6 săptămâni, iar în acest timp puteți programa o consultație de urmărire.

Există mulți coloranți aprobați pentru utilizare cosmetică, dar niciunul nu poate fi folosit în injectarea intradermică. Din cauza lipsei de reglementări și cercetări științifice în jurul procedurii, există un risc de efecte adverse. Printre acestea se numără infecția cauzată de echipamentele și acele nesterile sau cerneala contaminată. Au existat raportări de reacții alergice în cazul unor nuanțe de cerneală din machiajul permanent, astfel că acest lucru este problematic, deoarece produsul poate fi dificil de îndepărtat. De asemenea, granuloamele sunt mici zone de inflamație care apar atunci când corpul percepe o substanță, cum ar fi cerneala de tatuaj, ca fiind străină.

Cheloidele sunt cicatrici ridicate care se pot forma ca răspuns la orice leziune a pielii. Cu toate acestea, sunt mai susceptibile să apară în urma îndepărtării tatuajelor decât după o procedură de micropigmentare a buzelor. În plus, unii pigmenți pot reacționa cu magneții din scanările RMN. Persoanele cu machiaj permanent pot experimenta umflături sau arsuri ale zonei în astfel de cazuri. Totuși, de obicei, aceasta este întâmplare rară și temporară, dar ar trebui să vă informați medicul sau radiologul înainte de a face un RMN. Dacă oamenii au herpes labial, este posibil să fie nevoie să ia un medicament antiviral înainte de a efectua procedura de micropigmentare a buzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`