Prima pagină » Sport » Mick Schumacher, gata de primul său sezon în Formula 1: „Abia aștept prima cursă!”
Mick Schumacher, gata de primul său sezon în Formula 1:

Mick Schumacher, gata de primul său sezon în Formula 1: „Abia aștept prima cursă!”

16 mart. 2021, 02:00,
în Sport

Pilotul german Mick Schumacher, de la echipa americană Haas, ar vrea ca sezonul de Formula 1 să înceapă „mâine” și să piloteze „în fiecare zi”, dar fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher mai are puțin de așteptat.
După sesiunea de teste pe circuitul Sakhir din Bahrain, desfășurată la finele săptămânii trecute, Mick Schumacher se simte pregătit să concureze la nivelul de elită, dar va avea de așteptat până pe 28 martie pentru a pilota în primul său Grand Prix al anului, tot în Bahrain.

„A fost bine, distractiv și m-am bucurat de pilotaj. Prima zi a fost, din nefericire, cam lipsită de kilometri, dar am recuperat în următoarele două zile fără alte probleme. Am avut de făcut curse lungi, altele scurte, cu benzină puțină, cu benzină multă, ceea ce a fost un început bun. Așa că acum mă simt bine, mă simt pregătit și abia aștept cursa de deschidere”, a declarat Mick Schumacher, duminică, pe circuitul Sakhir.

Dominația Mercedes pare a fi amenințată de Red Bull

Sezonul 2021 de Formula 1 oferă prilejul revenirii numelui Schumacher în Grand Prix-uri, dar și a spaniolului Fernando Alonso, dublu campion mondial, la volanul echipei Alpine, în timp ce Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, va încerca să atingă cel mai bun nivel alături de Aston Martin.
Dominația echipei Mercedes pare a fi amenințată în acest an de Red Bull, echipă ai cărei piloți Max Verstappen și Sergio Perez au impresionat în Bahrain. Mick Schumacher, 21 ani, nu are o mașină care să-i permită să lupte pentru un podium, pentru că Haas a anunțat deja că se concentrează mai mult pe dezvoltare monopostului din 2022, când vor intra în vigoare și noile reguli din Formula 1, decât pe actualul model din acest an.

„Mă simt pregătit, mă simt încrezător. Am învățat cum să pilotăm în condiții de vreme rece și vreme caldă, ceea ce ne-a furnizat o mulțime de date din care putem învăța și mă simt pregătit, nerăbdător să începem”, a adăugat Mick, care îl va avea coechipier pe rusul Nikita Mazepin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *