Prima pagină » Culinar » Mici la cuptor. Ce tip de carne să alegi pentru o cină copioasă

Mici la cuptor. Ce tip de carne să alegi pentru o cină copioasă

06 oct. 2022, 11:20,
în Culinar

Multe gospodine preferă să pregătească mici la cuptor. Micii moldovenești se pregătesc de cele mai multe ori pe foc la natură. Dar puteți pregăti felul de mâncare și acasă, în cuptor. Pentru cei care s-au săturat de pârjoalele tradiționale, dar își doresc cu adevărat o cină care să conțină carne, micii sunt exact de ce aveți nevoie. Felul de mâncare va fi pe placul întregii familii.

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de carne tocată de vită în cantitate de 750 g, lapte sau bulion de carne aproximativ 150 g, o bucată de ceapă și 40 ml de ulei vegetal. De asemenea, pentru a se prinde mai bine carnea atunci când formezi micii puteți să folosiți 1,5 linguri de amidon și 1/3 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Pentru a reuși să obții cei mai aromați mici vei avea nevoie de 5-6 căței de usturoi, 8 boabe de piper negru și 2 frunze de dafin. Nu uita să adaugi sare și un pic de piper măcinat.

mai multi mici pe un suport

Trebuie să știi că aceștia vor crește ușor în mărime și vor deveni mai suculenți

Mici la cuptor. Cum să pregătești carnea pentru cel mai delicios fel de mâncare moldovenesc

Micii sunt pregătiți din carne proaspătă tocată. Poți folosi pentru pregătirea acestora atât carne de porc cât și de vită. Carnea tocată trebuie să conțină, de asemenea, bicarbonat de sodiu și amidon, care fac ca micii să fie mai umflați și să-și păstreze mai bine forma.

Pentru a face mici moldovenești la cuptor, veți avea nevoie de următoarele ingrediente. De obicei, se macină carnea de două ori și se adaugă căței de usturoi atunci când este trecută prin mașina de tocat a doua oară.

un platou cu mici cartofi si castraveti murati pe o masa

Astfel, după ce micii s-au rumenit la foc pe tigaie, aceștia se pun în tavă sau într-o oală ceramică

După aceea, acoperim carnea tocată cu folie alimentară și o punem la frigider pentru 2-3 ore, după care o scoatem și formăm mici cârnați alungiți cu lungimea de aproximativ 8 cm. Multe gospodine întâi de toate prăjesc micii pe tigaie și doar ulterior îi pun în cuptor.

Astfel, după ce micii s-au rumenit la foc pe tigaie, aceștia se pun în tavă sau într-o oală ceramică. Peste bucățile de carne se toarnă apă fierbinte, se adaugă sare, piper și foaie de dafin.

La ce temperatură trebuie copți micii? Timpul necesar pentru a obține o crustă aurie

Peste toate ingredientele deja adăugate, gospodinele presară și ceapa tăiată în jumătăți de inele. După care, oala sau tava se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încălzit la 180 de grade. Gătiți micii în cuptor pentru încă 25-30 de minute.

Scoateți apoi micii moldovenești gata pregătiți din cuptor. Trebuie să știi că aceștia vor crește ușor în mărime și vor deveni mai suculenți. Micii pot fi serviți cu orice garnitură sau legume. De asemenea, aceștia sunt extrem de delicioși alături de sos. Acesta poate fi atât roșu pregătit din roșii cât și alb făcut din smântână.

doi mici pe o farfurie langa un sos

Felul de mâncare va fi pe placul întregii familii

Acest fel de mâncare are rădăcini românești și bulgare. Așa că, dacă aveți poftă de feluri de mâncare deosebite, vă sugerăm să pregătiți acest delicios preparat din carne. De asemenea, în această perioadă poți pregăti și chișcă moldovenească sau caltaboș cu orez.

Este foarte important să ții cont și de mici sfaturi, astfel înainte de a pune micii la cuptor, aceștia trebuie prăjiți pe toate părțile în tigaie. De îndată ce carnea are o crustă aurie, se ia de pe foc. Pentru ca oaspeții dvs. să admire mâncarea, așezați micii copți pe un covor verde de ceapă sau salată și serviții alături de mazăre cu ulei vegetal.

mici pe un platou alaturi de paine si mamaliga

Micii sunt pregătiți din carne proaspătă tocată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 noiembrie 2024
18 noiembrie 2024