Prima pagină » Cancan » Mic ghid de îngrijire pentru planta păianjen – FOTO

Mic ghid de îngrijire pentru planta păianjen – FOTO

24 nov. 2023, 14:00,
în Cancan

Planta păianjen (Chlorophytum comosum) reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care încep să aibă plante în casă, deoarece necesită întreținere redusă și este ușor de crescut. Cu origini în Africa de Sud, această plantă are frunze mereu verzi, conferind o estetică plăcută pe tot parcursul anului. Există variante ale acestei plante, precum „Vittatum”, cu frunze înguste și o dungă albă în centru, sau alte soiuri care au frunze complet verzi.

Ca o paranteză, planta păianjen nu are proprietăți medicale. Dacă doriți o plantă care să aibă și astfel de lucruri vă recomandăm că consumați lemnul dulce.  Rădăcina de lemn-dulce, recunoscută drept unul dintre cele mai vechi remedii naturiste din întreaga lume, provine de la rădăcina plantei Glycyrrhiza glabra.

Unde punem planta păianjen

Cultivați aceste plante într-un loc luminos, evitând expunerea directă la soare, deoarece acest lucru poate duce la uscarea frunzelor. Această plantă face parte din lista plantelor de apartament pe care le poți avea în îngrijire. Deși plantele păianjen se dezvoltă bine într-o încăpere bine luminată, ele pot tolera și umbra ușoară, menținându-se sănătoase atât timp cât temperatura nu coboară sub 8ºC.

Așezați plantele păianjen într-un loc care primește lumină puternică, indirectă. Ele pot rezista la temperaturi mai reci, dar evitați plasarea lor în locuri unde temperatura scade sub 8 grade Celsius în timpul iernii. Alegerea camerei potrivite pentru o plantă păianjen depinde de nivelul de lumină disponibil. Deși pot suporta o anumită umbră, cum ar fi într-un hol, dacă frunzele încep să devină galbene, s-ar putea să fie nevoie de mai multă lumină.

Deși plantele păianjen pot supraviețui în condiții de umiditate redusă, ele se vor dezvolta cel mai bine într-un mediu mai umed. Prin urmare, încercați să le plasați într-un loc umed, cum ar fi într-o baie sau bucătărie, evitând totuși ferestrele orientate spre sud.

Cum îngrijim planta păianjen

Menține compoștul umed pe tot parcursul sezonului de creștere, începând din primăvară și până în vară, dar redu udarea în perioada iernii. Evită menținerea compoștului mereu umed, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Este posibil să observi vârfuri maro la capătul frunzelor plantelor păianjen, iar aceasta poate fi cauzată de diverse factori, inclusiv de solul uscat. Cu toate acestea, nu este o problemă majoră; poți simplu să tai vârfurile afectate. Nu uita să ștergi frunzele de praf și să pulverizezi planta cu apă din când în când. Desigur, hrănirea nu este esențială, dar o poți hrăni o dată pe lună cu îngrășământ lichid în timpul sezonului de vegetație.

Îndepărtează frunzele moarte, maro sau galbene, tăindu-le de la baza plantei. Dacă ai prea mulți puieți de plante păianjen și nu ai de gând să-i replantezi pe toți, elimină câțiva pentru a economisi energia plantei-mamă. De asemenea, poți să tai excesul de frunze dacă planta devine prea mare, dar este recomandat să o replantezi în cazul în care devine prea voluminoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025