Prima pagină » Culinar » Mic dejun de post. Rețete savuroase pentru masa de dimineață

Mic dejun de post. Rețete savuroase pentru masa de dimineață

22 mart. 2023, 15:20,
în Culinar

Când vine vorba de un mic dejun de post, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Gospodinele se întrec în tot felul de trucuri și secrete culinare pentru a obține un mic dejun savuros și sățios. Pe lista deliciilor de la micul dejun se află terciul din ovăz cu fructe, salata de legume proaspete și tofu, pâine prăjită cu pastă de hummus, zacuscă sau niște bruschete de post. Iată câteva rețete savuroase pentru masa de dimineață.

Mic dejun de post

Dacă vrem să pregătim la masa de dimineață un adevărat deliciu trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Rețetele pentru un mic dejun de post sunt variate și pot fi adaptate după preferințe. Este binecunoscut faptul că masa de dimineață trebuie să fie consistentă și hrănitoare pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

Pe placul multora dintre noi este salata de legume proaspete și tofu. Pentru acest mic dejun sănătos avem nevoie de ardei, roșii, salată verde, morcov și câteva bucăți de brânză tofu. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un alt deliciu, putem pregăti la micul dejun pâine prăjită cu pastă de hummus. Pasta de hummus este asemănătoare cu pateul, însă conține substanțe nutritive care ne asigură energia pe tot parcursul zilei. Pasta de hummus se întinde pe câteva felii de pâine prăjită și se servește ca atare sau împreună cu legume proaspete, după preferințe.

La micul dejun putem pregăti niște chiftele de soia de post fragede și suculente. Chiftelele pot fi servite împreună cu o salată asortată sau cu un sos delicios de post. La desert putem face o Prăjitură Tăvălită de post, pufoasă și aromată.

Rețete rapide și gustoase pentru masa de dimineață

Pentru prima masă a zilei putem pregăti o omletă savuroasă din tofu. Pentru delicioasa omletă vom avea nevoie de roșii, ardei, ceapă și tofu. Se taie legumele mărunt și se amestecă împreună cu tofu apoi se răstoarnă într-o tigaie cu puțin ulei încins. Omleta se face la foc mic, iar la final se pot pune câteva frunze de pătrunjel deasupra pentru un plus de savoare.

Un alt deliciu perfect pentru un mic dejun de post este pasta de avocado. Avocado este recomandat și în cazul dietelor de slăbire, nu doar în zilele cu restricții alimentare. Pentru delicioasa pastă de avocado vom avea nevoie de un avocado, câteva frunze de busuioc proaspăt, un cățel de usturoi, zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper după gust.

Avocado se pisează foarte bine până când devine o pastă fină, iar la fel se procedează și cu restul ingredientelor. La final vom obține o pastă de avocado gustoasă și aromată ce se servește cu câteva felii de pâine prăjită. De la micul dejun nu trebuie să lipsească o zacuscă făcută ca pe vremea bunicii, după rețeta tradițională.

Pentru masa de dimineață este indicat să servim și o salată de fructe cu semințe. Pentru acest mic dejun vom avea nevoie de o banană, o portocală și o mandarină. La final, se adaugă și câteva semințe crude pentru a transforma micul dejun într-o masă sățioasă.

Pentru a avea energie pe tot parcursul zilei trebuie să pregătim un mic dejun gustos, sănătos și hrănitor. Rețetele de post sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *