Prima pagină » Actualitate » Mic-dejun cu viermi pentru bolnavii de la Institutul Fundeni! Un pacient diagnosticat cu leucemie a făcut public totul!
Mic-dejun cu viermi pentru bolnavii de la Institutul Fundeni! Un pacient diagnosticat cu leucemie a făcut public totul!

Mic-dejun cu viermi pentru bolnavii de la Institutul Fundeni! Un pacient diagnosticat cu leucemie a făcut public totul!

26 iul. 2024, 09:48,
BZI.ro, în Actualitate

Un incident șocant a avut loc la Institutul Clinic Fundeni, din București. O fotografie făcută de un pacient a pus pe jar conducerea spitalului. Un pacient diagnosticat cu leucemie, internat în secția de hematologie, a arătat că la Institutul Fundeni se dă un mic-dejun cu viermi pentru bolnavi.

Bărbatul a primit la micul dejun mai multe alimente, printre care și un pachet de biscuiți stricați. Deși produsul expira în 2025, era atât de alterat încât conținea viermi.

Mic-dejun cu viermi pentru bolnavii de la Institutul Fundeni

Un bărbat internat pe secția de hematologie, de mai bine de 3 săptămâni, a filmat mâncarea și a postat imaginile pe o rețea de socializare, acuzând conducerea Institutului Fundeni că își bate joc de viața pacienților bolnavi de leucemie. Micul dejun conținea mai multe produse, printre care și un pachet de biscuiți din care ieșeau viermi.

Produsul ambalat nu era făcut în spital, ci distribuit de o firmă din exteriorul unității medicale. În acest caz, o parte din personalul spitalului a demarat o anchetă. Au fost verificați toți biscuiții din lotul respectiv, însă nu au mai fost descoperite astfel de probleme.

„Da, da, nu este nicio glumă: uitați aici micul dejun adus la Spitalul Fundeni, la bolnavii de leucemie. Fără cuvinte, uitați-vă. Am vrut să mănânc un pic și… da, după cum se vede, ăsta e micul dejun pe care ni l-au dat: niște dulceață, un suc… Așa că o să-mi comand ceva să mănânc, pentru că de aici mai rău te îmbolnăvești”, spune un pacient într-o înregistrate video publicată, marți, pe rețelele de socializare.

Conducerea spitalului își toarnă cenușă în cap

Incidentul semnalat de unul dintre pacienți a ajuns și în atenția conducerii Spitalului Clinic Fundeni. Aceștia au precizat că s-au făcut o serie  de verificări și s-a dispus retragerea lotului cu probleme – înainte ca biscuiții cu viermi să ajungă în micul-dejun al pacienților. Biscuiții au fost scoși din meniu, iar o anchetă internă este în plină desfășurare.

„Ca urmare a unui incident regretabil (descoperirea unui pachet de biscuiţi alteraţi ce urmau să fie serviţi la micul dejun), incident care a avut loc în dimineaţa zilei de 23 iulie şi semnalat de către un pacient internat în Institutul Clinic Fundeni, facem următoarele precizări: Conducerea Institutului a luat imediat măsurile de urgenţă ce se impun în astfel de cazuri, procedând atât la scoaterea produsului respectiv din meniul alimentar, cât şi la verificarea întregului stoc de biscuiţi ce aveau ca dată de expirare luna iunie a anului 2025.

Mai mult, în cursul zilei de 24 iulie, a fost efectuat şi un control al Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, în urma căruia în Blocul Alimentar din cadrul ICF nu au fost constatate nereguli. Regretăm apariţia acestui incident care s-a produs independent de voinţa noastră şi îi asigurăm pe toţi pacienţii noştri de faptul că tratăm securitatea alimentară cu cea mai mare seriozitate”, se arată într-un comunicat al reprezentanților spitalului, după ce un pacient a arătat că se servește mic-dejun cu viermi pentru bolnavii de la Institutul Fundeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *