Prima pagină » Culinar » Mic dejun bebe 1 an. Rețete cu care să-l răsfeți pe cel mic
Mic dejun bebe 1 an. Rețete cu care să-l răsfeți pe cel mic

Mic dejun bebe 1 an. Rețete cu care să-l răsfeți pe cel mic

10 nov. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Culinar

Dacă ai nevoie de inspirație pentru a găti mâncare sănătoasă și gustoasă pentru copilul tău, acordă o șansă ideilor din acest articol. Acestea sunt potrivite pentru bebelușii care s-au obișnuit să mănânce o gamă largă de alimente solide. Aceste idei de mic dejun bebe 1 an conțin proteine, legume și toate cele mai bune ingrediente pentru micuțul tău!

Micul dejun bebe 1 an. Quesadilla cu omletă și cremă de brânză

Lipiile umplute cu o omletă moale cu cremă brânza și spanac, prăjite până devine aurii și crocante, este un mic dejun perfect pentru copiii mici dar și pentru cei mari. Vei avea nevoie de 6 ouă medii, 100g de spanac proaspăt spălat, 30g de cremă de brânză, 4 lipii din grâu integral, 30g de brânză rasă, ulei de măsline.

Bate ouăle cu puțină sare (aceasta este opțională) și piper într-un castron. Într-o tigaie de dimensiuni medii, adaugă ulei de măsline și încălzește-l la foc mic-mediu. Adaugă ouăle în tigaie și gătește-le până se formează omleta, iar apoi scoate-o din tigaie. Într-un bol mic, amestecă crema de brânză și spanacul. Pe fiecare lipie așează amestecul de cremă de brânză și spanac, urmat de omletă și brânza rasă, și acoperă cu o altă lipie deasupra.

Încinge ulei de măsline într-o altă tigaie mare la foc mediu. Când uleiul este gata, pune quesadillas, una câte una, în tigaie și gătește-le până devin aurii pe ambele părți (ar trebui să dureze aproximativ 5 minute pe fiecare parte). Taie-le în triunghiuri și servește-le cu avocado sau sos pentru un mic dejun inspirat din bucătăria mexicană.

Clătite cu ovăz fin și sirop de arțar

Nu există copil care să nu adore clătitele. Aceste clătite din doar 4 ingrediente sunt ideale pentru un mic dejun rapid! Nu sunt doar incredibil de delicioase, ci se prepară în 10 minute și sunt o opțiune fantastică dacă ai un mofturos în casă. Pregătește 1 ou mare, 2 linguri de ovăz fin, 1 banană coaptă de dimensiuni medii, sirop de arțar și frcute proaspete la alegere pentru servire.

Într-un castron, pisează banana până obții o pastă moale. Adaugă ovăzul și oul și amestecă cu o furculiță până obții o consistență omogenă. Încinge o tigaie de dimensiuni medii cu puțin ulei. Pune o lingură de aluat în tigaie și gătește timp de 3-4 minute până când marginile sunt ferme și mijlocul devine auriu. Întoarce clătită pe partea cealaltă și gătește-o încă 3-4 minute până devine aurie.

French toast la cuptor cu banană

Dacă ești în căutarea de metode de simplificare a gătitului, această rețetă de french toast a picat la țanc! În loc să stai deasupra unei tigăi așteptând să întorci pâinea prăjită, o pui pur și simplu în cuptor. Acest mic dejun dulce se prepară din 8 felii de pâine integrală, 2 ouă mari, 80 ml lapte (lapte integral de vacă sau lapte de soia fortificat), 0,5 linguriță extract de vanilie, 0,5 linguriță scorțișoară, 1 banană mică matură, sirop, iaurt sau unt de arahide pentru servire.

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așează o foaie de copt pe tava pe care o vei folosi. Taie fiecare felie de pâine în triunghiuri. Adaugă într-un castron ouăle, laptele, vanilia și scorțișoara și amestecă-le până obții o compoziție omogenă. Înmoaie fiecare felie de pâine în amestecul de ou și lasă excesul să se scurgă. Așează fiecare felie de pâine pe foaia de copt. Coace timp de 10 minute, apoi întoarce-o pe cealaltă parte și mai coace-o încă 10 minute sau până devine aurie. Servește acest french toast cât este călduț, cu felii de banană, sirop, iaurt sau unt de arahide.

Dacă ești vegetarian sau ai alergie la ouă, două linguri de făină de năut amestecate cu 2 linguri de apă și 1 linguriță de ulei (apoi lasă amestecul să stea cel puțin 5 minute) sunt echivalente cu 1 ou, acest amestec putând fi folosit în această rețetă de mic dejun bebe 1 an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *