Prima pagină » Eveniment-Social » Mezzosoprana Maria Macsim va fi omagiată la Opera Națională Română Iași

Mezzosoprana Maria Macsim va fi omagiată la Opera Națională Română Iași

07 iul. 2022, 10:11,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Teatrul liric ieșean va găzdui săptămâna viitoare un eveniment special în memoria solistei Maria Macsim, care s-a mutat în veșnicie în decembrie 2020. Marți, 12 iulie, de la ora 18:30, în foaierul Operei ieșene, va avea loc un recital de operă susținut de soliștii Eduard Benedic, Diana Penișoară, Diana Bîlcu, Simona Sanduleac, Magda Dornianu, Anastasia Voleanski, Cristina Simionescu-Fântână, Oana Andreea Severin, Johanna Rusu și Alexandru Radu Petrescu, care vor fi acompaniați la pian de Cezara Petrescu, Vasilică Stoiciu-Frunză și Constantina-Emilia Stoica.

În cadrul evenimentului va fi lansat volumul „Mezzosoprana Maria Macsim – Portret în sunete”, îngrijit de Elena Hereș, sora regretatei soliste, și tipărit de Editura Sedcom Libris.

„Maria Macsim a fost nu doar o solistă de prim plan sau un cadru didactic universitar apreciat, ci și un om deosebit, o colegă de excepție. Evenimentul de pe 12 iulie este un omagiu pe care îl aducem unei artiste a cărei absență este simțită din plin de tot colectivul nostru” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *