Prima pagină » Titlurile zilei » Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese la Spitalul de Recuperare din Iași! Medicii spun că artista își poate menține privirea pentru 2-3 secunde. Aceasta va rămâne internată în spital
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese la Spitalul de Recuperare din Iași! Medicii spun că artista își poate menține privirea pentru 2-3 secunde. Aceasta va rămâne internată în spital

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese la Spitalul de Recuperare din Iași! Medicii spun că artista își poate menține privirea pentru 2-3 secunde. Aceasta va rămâne internată în spital

30 iun. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași face mici progrese. Medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași spun că artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde. Totodată, mezzosoprana a reușit să își miște ușor și partea stângă a corpului. Aceasta va rămâne internată în spital pentru o perioadă nedeterminată

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași dă mici semne că își revine. După două săptămâni de la internarea la Spitalul de Recuperare din Iași, artista a reușit să-și mențină privirea pentru 2-3 secunde. Deși face mici progrese în recuperare, Maria Macsim Nicoară va rămâne internată în spital. Cel mai probabil, aceasta va fi trasferată din secția de neurologie a unității medicale, în secția de recuperare neuromotorie. Deși pericolul vital a dispărut de când a fost externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, artista trebuie să treacă printr-un proces lung și complex de recuperare. Medicii nu se pot încă pronunța dacă mezzosoprana își va mai reveni vreodată.

Dr. Doru Baltag: „Momentan nu intră în discuție o posibilă externare a pacientei”

Din data de 16 iunie, Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași este internată la Spitalul de Recuperare din Iași. Aceasta a fost transferată la unitatea medicală după ce, mai bine de o lună, a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Medicii spun că artista, care este supusă unui program de recuperare neurologică, face mici progrese.

„Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare. Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, spune dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași va rămâne internată pe perioadă nedeterminată

Când a fost externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași avea funcțiile vitale stabile. Deși inițial medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire, ulterior, aceștia au precizat că artista are șanse de recuperare. Când a fost transferată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași către Spitalul de Recuperare din Iași, Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană la Opera Națională din Iași, mișca ușor membrele superioare și inferioare de pe partea dreaptă, clipea și respira fară aparate. În prezent, artista își mișcă ușor și membrele inferioare și superioare de pe partea stângă. Chiar și în aceste condiții, medicii nu o pot externa.

Ancheta este în desfășurare și nimeni nu știe încă dacă mezzosoprana a fost împinsă sau a căzut pe scări

În timp ce mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se chinuie să facă progrese la Spitalul de Recuperare din Iași după ce a căzut pe scări în casă, anchetatorii încă investighează cauzele pentru care femeia a ajuns în stare critică. Anchetatorii nu au reușit să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau o tentativă de omor. Singurul lucru confirmat de către persoanele apropiate mezzosopranei este faptul că pianistul Codrin Nicoară era agresiv cu soția sa. Nu se poate spune încă dacă femeia a căzut accidental pe scări sau dacă a fost împinsă de soțul ei, Codrin Nicoară. Ancheta este extrem de dificilă. Singura care ar putea clarifica întreaga situație este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă acest lucru.

Maria Macsim Nicoară nu ar fi ajuns în stare critică la spital dacă soțul ei ar fi sunat la 112

În noaptea zilei de 9 mai 2020, în jurul orei 23:00, pianistul Codrin Nicoară a găsit-o pe mezzosoprana Maria Macsim Nicoară la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în localitatea Aroneanu. Soțul artistei a gasit-o în stare de semiconștiență și în loc să sune la 112, a ridicat-o și a dus-o într-o cameră unde a lăsat-o în pat. Surse din anchetă susțin faptul că cei doi soți se pregăteau de divorț, deși pozau într-o familie model, în care problemele sunt inexistente.

Pianistul Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicioară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. Soțul a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă. Maria Macsim Nicoară va rămâne pe perioadă nedeterminată internată la Spitalul de Recuperare din Iași, în timp ce anchetatorii vor încerca să afle care este firul real al poveștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024