Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Metode rapide pentru a elimina mucusul din gat sau piept
Metode rapide pentru a elimina mucusul din gat sau piept

Metode rapide pentru a elimina mucusul din gat sau piept

29 apr. 2021, 18:09,
BZI.ro, în Sanatate

Cu siguranță există întrebări pe care nu ați îndrăznit niciodată să le puneți, din modestie, frică, chiar rușine. Este vorba si de mucusul din gât.

Mucusul este un lichid gros și vâscos secretat de mucoasa nasului. Acest mucus este util deoarece hidratează și încălzește aerul pe care il respirăm. Filtrează microparticulele prezente în aer pentru a ne proteja plămânii. Când totul este bine, înghițim aproape un litru pe zi, fără să observăm!

Dar, la o infecție precum o răceală sau nazofaringită, mucoasa nasului se umflă și produce mai mult mucus pentru a elimina virusul. Rezultatul este un nas care curge sau unul care ajunge să se blocheze, deoarece conductele de scurgere se micșorează sub efectul inflamației. Mucusul nu mai poate curge prin nas, deci curge pe fundul gâtului. Va fi mai gros. Flegma va tinde apoi să blocheze gâtul.

Flegma: aspect și semnificație

Apariția mucusului este un element important în determinarea dacă există, la prima vedere, o infecție. Mucusul galben, verzui, foarte gros este destul de des prezent. În schimb, mucusul transparent sugerează că nu există o infecție. Dar atenție, aceasta este o indicație, nu un adevăr absolut.

O cantitate mare de mucus în nas și gât care durează în timp poate ascunde, de asemenea, o sinuzita cronică. În majoritatea cazurilor, are o culoare gălbuie-verzuie, dar uneori rămâne transparente. Doar o scanare CT sinusală poate confirma apoi sinuzita cronică.

Alergiile, o varianta care nu trebuie trecuta cu vederea

Atunci când nasul și gâtul sunt foarte sensibile și predispuse la flegmă, ar fi indicat să ne prezintam la un alergolog. Uneori rinita poate fi cauzată de un alergen. Prin urmare, obiectivul este identificarea alergenului care face ca nasul să curgă și să crească productia de mucus.

Dacă situația nu se îmbunătățește, ar trebui să mergeți si la ORL. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la simptome, în special în timpul schimbărilor sezoniere, vârfurilor de poluare sau în prezența animalelor. În cazul rinitei alergice, tratamentele locale prin spray nazal sunt eficiente. Nu fumați deoarece tutunul irită membranele mucoase ale gâtului și crește aciditatea stomacului care favorizează secreția flegmei.

Mai mult, atunci când nu are origine nazală, mucusul poate fi legat de o problemă de stomac. Gastroenterologii amintesc că, în caz de reflux gastroesofagian, lichidul gastric crește în gât și aceste secreții cresc, de asemenea, producția de mucus și, prin urmare, de mucus. În fiecare zi, continuați să va spălați nasul, nu uitați să beți multă apă, dar și băuturi calde, cum ar fi ceai de lămâie, cu putina miere pentru a înmuia mucusul și a calma gâtul. În ceea ce privește medicamentele, numai medicul vă poate sfătui cu privire la un tratament adecvat (diluanți, antiinflamatoare pentru mucoase, antihistaminice pentru alergie, pansamente gastrice și / sau inhibitor al pompei de protoni pentru reflux gastro-esofagian).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *