Prima pagină » Sanatate » Metode de dizolvare a pietrelor de la fiere: Scapă de calculii biliari în mod natural

Metode de dizolvare a pietrelor de la fiere: Scapă de calculii biliari în mod natural

18 mart. 2022, 14:38,
în Sanatate

Există mai multe metode de dizolvare a pietrelor de la fiere. Află care sunt acestea în rândurile următoare și bucură-te de o stare de sănătate perfectă.

Pietrele la fiere (în termeni medicali, calculi biliari) reprezintă acele depuneri de material solidificat, care se formează la nivelul vezicii biliare sau a ductelor biliare. Acestea pot avea forma granulelor de nisip sau pot fi de mari dimensiuni, ajungând chiar la mărimea unei mingi de golf.

În funcție de stadiul în care se află pacientul sau ținând cont de severitatea simptomelor, poate fi nevoie de un tratament (nu neapărat) sau de o intervenție chirurgicală, pentru îndepărtarea calculilor sau a vezicii biliare. Dacă pietrele se formează în ductele biliare, pot fi îndepărate cu ajutorul endoscopiei.

Însă, dacă simptomele sunt ușoare, pietrele la fiere pot fi eliminate pe cale naturală, prin intermediul unor remedii naturiste.

pietre la fiere în mâna unei persoane

Pietrele la fiere pot avea forma granulelor de nisip sau pot fi de mari dimensiuni, ajungând chiar la mărimea unei mingi de golf.

Metode naturiste de dizolvare a pietrelor de la fiere

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au folosit de remediile naturiste, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. Există remedii pentru aproape toate afecțiunile, însă în articolul de astăzi vom vorbi despre cele au proprietatea de a diminua ritmul de formare şi depunere a calculilor sau de a contribui la dizolvarea şi eliminarea lor.

În prima etapă, cea acută, se pot utiliza plantele antispastice, calmante ale durerilor și, mai apoi, când durerile au dispărut, se recomandă tratamentul cu plante, care au proprietăţi coleretice (care stimulează secreţia biliară a ficatului), colagoge (care favorizează evacuarea bilei în duoden) şi hepato-protectoare (care protejează ficatul).

Extrem de eficiente sunt infuziile calde cu coada-șoricelului, albăstrele, lavandă, rostopască, sunătoare, mătase de porumb, păpădie, mentă, urzică vie, ventrilică, fructe de măceș, turiță-mare sau asmățui. Recomandate pentru persoanele cu pietre la fiere sunt și decocturile din rădăcini (de brusture, valeriană, lemn-dulce, frăsinel, pătrunjel), frunze (de anghinare) şi fructe (de păpălău).

De asemenea, foarte bun este decoctul din amestec de scoarţă de dracilă (50 g), mătase de porumb (50 g), frunze de anghinare (30 g), sunătoare (30 g), trei-fraţi-pătaţi (20 g) şi rostopască (10 g), rădăcini de păpădie (30 g) şi brusture (20 g). Din acest amestec se 10 g și se adaugă la 250 de mililitri de apă rece, care se fierbe 5-10 minute, se infuzează 15 minute și se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi, cu 20-30 de minute înainte de mesele principale. În momentul în care calculii și-au redus volumul la circa 5 mm în diametru, se adaugă turiță mare și se continuă tratamentul încă una sau două luni, până la dizolvarea totală a pietrelor și a nisipului.

Indicate în dizolvarea pietrelor de la fiere sunt și: maceratul, timp de opt zile, în vin alb cu hrean, pedicuţă, iederă, verbină, seminţe de fenicul şi scoarţă de tei, din care se beau 3-4 păhărele mici pe zi; uleiul de sunătoare (câte 20 picături de 3 ori pe zi în apă sau ceai); pulberea din rădăcini de pătrunjel de câmp (câte un vârf de cuţit de 3 ori pe zi, înainte de mese).

ceai pentru pietre la fiere

Extrem de eficiente sunt infuziile calde cu coada-șoricelului, albăstrele, lavandă, rostopască, sunătoare, mătase de porumb, păpădie, mentă, urzică vie, ventrilică, fructe de măceș, turiță-mare sau asmățui.

Remedii naturiste externe pentru eliminarea pietrelor la fiere

Indicate în tratamentul extern sunt băile calde, cu decoct din amestec de paie de ovăz, coada-calului şi flori de fân, turnate în apă. Bolnavul trebuie să stea în apa caldă (37 – 38 de grade Celsius) timp de 15-20 de minute, în fiecare zi, pe o perioadă de trei săptămâni.

Se pot face și băi de mâini și picioare cu decoct cald din pir, cicoare, mac roşu şi păpădie, timp opt minute, dimineața și înainte de culcare.

Pentru ca aceste remedii să funcționeze, este necesar să urmați un stil de viață sănătos, bazat pe alimentație corectă, exerciții fizice regulate și somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`