Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Toată viața noastră am pus plasturele în mod greșit – VIDEO
Toată viața noastră am pus plasturele în mod greșit - VIDEO

Toată viața noastră am pus plasturele în mod greșit – VIDEO

28 iun. 2020, 12:55,
în Sanatate

Metode corecte de aplicare a plasturelui. Uneori trebuie să punem bandaje mult mai des decât ne-am dori, mai ales când avem copii mici, care sunt destul de nazdravani. Unul dintre locurile în care cel mai adesea trebuie să punem un bandaj este reprezentat de degete. Așadar, nu este surprinzător, pentru că se întâmplă accidente în bucătărie, când se taie alimentele. Ai pus întotdeauna bandaje pe degete corect?

Metode corecte de aplicare a plasturelui

Când avem nevoie rapid de un bandaj, de exemplu, pentru că ne tăiem degetul, îl scoatem din ambalaj cât mai curând posibil și îl lipim pe deget. Sună bine la început, dar după câteva minute, vei observa că bandajul este deja enervant și că nu mai poți misca degetul cum trebuie. De ce se întâmplă asta? Explicația este simplă; ai pus pansamentul gresit! Există două metode pentru a pune corect un bandaj pe deget.

Modul corect de a pune un bandaj

Oricât de atent ai înfășura un bandaj în jurul degetului, acesta se desprinde adesea după câteva minute. Pansamentul are, de asemenea, o durată de viață scurtă la copiii mici care se mișcă tot timpul. Care este solutia ? Prin aplicarea corectă a pansamentului. Există două metode.

Metoda 1: Pe vârful degetului

Unul dintre cele mai dificile locuri de bandaj este probabil vârful degetelor. Când scoateți un bandaj din ambalaj și îl înfășurați în jurul vârfului degetelor, veți observa rapid că forma bandajului nu permite degetului să se miște bine. Soluția ? Înainte de a aplica pansamentul, luați un foarfece și tăiați o crestătură pe lungimea pansamentului pe fiecare parte a părții lipicioase. Apoi așezați tifonul pansamentului pe rană și așezați benzile pe vârful degetului, făcând o cruce.

Metoda 2: bandajarea degetului

Cu a doua metodă, pansamentul va fi tăiat în același mod ca in prima metodă. Cu toate acestea, această metodă se referă la rănile care nu sunt pe vârful degetelor, ci pe degetul în sine. Cu această metodă, așezați tifonul peste rană și pliați benzile una peste alta. În acest fel, plasturele va face o treabă mult mai bună și va dura mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *