Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ce să faci ca să nu ţi se mai aburească ochelarii când porţi mască de protecţie
Ce să faci ca să nu ţi se mai aburească ochelarii când porţi mască de protecţie

Ce să faci ca să nu ţi se mai aburească ochelarii când porţi mască de protecţie

26 nov. 2020, 13:53,
în WoW!

Cei care poartă ochelari de vedere ştiu cât de neplăcut e să ţi se aburească din cauza măştii de protecţie. Ironia sorţii e că nu trebuie să fie doar iarnă ca să se aburească. Situaţia asta neplăcută poate să apară să apară şi primăvara, şi toamna. Ce metode poţi aplica pentru a evita orice fel de aurire la ochelari de la mască? Găseşti câteva idei în acest material.

Este şi inconfortabil să ai ochelarii aburiţi, şi periculos. Rişti să traversezi greşit strada, să nu vezi semaforul şi nu numai. Ciudat este şi iarna, când intri în casă şi deodată se aburesc complet lentilele. De ce se aburesc? Din cauza condensului. Gândeşte-te, spre exemplu, la un pahar de sticlă în care torni ceva foarte rece. Instant, pe exteriorul paharului apar broboane de apă. Ce e de făcut? Hai să vedem câteva metode.

Metode anti-aburire ochelari – Variante la îndemână

1. Poartă ochelarii PESTE masca de protecţie. Astfel se reduce debitul de aer vizibil.

2. Pune-ţi corect masca de protecţie pe față. Dacă porţi mască pe stradă şi la muncă, şi mai ai şi ochelari de vedere, e dificil. Ca să împiedici aburirea lor, trebuie să-ţi fixezi masca foarte bine. Ochelarii se aburesc din cauză că pătrunde mult aer prin marginea superioară a măştii de protecţie. Asigură-te, aşadar, că masca e efectiv lipită de piele pe toată suprafaţa marginilor ei, ca şi cum ar fi sigilată.

3. Foloseşte cârpă din microfibră. Aceasta este utilă pentru a şterge condensul de pe lentile. Nu folosi alt tip de cârpă, pentru a nu zgâria suprafaţa lor.

4. Freacă ochelarii cu săpun. Alege un săpun mai delicat, fără particule grunjoase, dar şi fără alcool. Folia subţire de săpun împiedică formarea condensului. Cum procedezi? Simplu: freacă foarte puţin, lasa câteva secunde să acţioneze, apoi lustruieşte ochelarii cu ceva foarte bine. Nu clăti săpunul de pe suprafaţa lentilelor.

5. Poartă lentile de contact. Dacă deja ai aplicat aceste metode şi totuşi nici una nu a dat rezultatele scontate, poate e cazul să te gândeşti la lentile de contact. Vorbeşte cu un medic oftalmolog, pentru a cere informaţii şi sfaturi avizate.

Unele persoane mai recomandă o metodă, puţin scârboasă. Se spune că e bine să-ţi freci lentilele cu puţină salivă. Aceasta conţine nişte proteine, care formează o peliculă pe ochelari şi nu permit aburirea. Totuşi, pe ei se va observa mici pete, ca şi cum ar fi murdari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025