Prima pagină » International » Metoda inedită prin care o româncă fura ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia
Metoda inedită prin care o româncă fura ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia

Metoda inedită prin care o româncă fura ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia

18 iul. 2022, 09:48, 2 ,
în International

Ştefania Tinică, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost închisă pentru că fură ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia. Femeia, care făcea parte dintr-o așa-numita bandă ”Rolex Rippers”, a fost reţinută după ce a fost prinsă că a furat un ceas în valoare de peste 15.000 de lire sterline de la un pensionar pe care a început să-l îmbrățișeze și să-l sărute pe stradă.

Aceasta a încercat să fure și un alt ceas de peste 12.000 de euro, alături de un complice, folosind aceeași metodă, numai că cel de-al doilea bărbat a reușit să o îndepărteze la timp.

Cum fură o româncă ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia

Ştefania Tinică a fost acuzată doar de două infracțiuni, după ce a fost prinsă furând ceasuri de lux de la pensionari în Anglia. Cu toate că au existat o serie de incidente similare în toată țara, aceasta bandă de crimă organizată, despre care se crede că este formată în mare parte din femei din Europa de Est, ar fi comis peste 30 de furturi aproape identice în sudul Angliei, anul trecut.

Furturile au fost raportate în orașe precum Dorset, Hampshire, West Sussex, Surrey și Gloucestershire, precum și în cel din Cheshire. De altfel, poliția din Hampshire a raportat în decembrie anul trecut că investighează peste 30 de incidente ale victimelor vizate pentru ceasuri de lux doar în orașul lor. Cel mai frecvent, victimele erau bărbați în vârstă care erau vizați pentru ceasurile lor scumpe.

Ştefania Tinică este primul membru al bandei care a fost condamnat. Poliția a identificat-o pe româncă în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, iar în cele din urmă, a fost arestată în noiembrie.

De asemenea, precizăm că jaful eșuat a avut loc tot anul trecut în apropierea unui club de golf. Poliția a recuperat ADN-ul de la încheietura mâinii victimei și a identificat-o pe inculpata Tinică.

Românca și-a recunoscut faptele și a fost condamnată la 40 de luni de închisoare.

Credite de peste 100.000 lei, achiziționate cu buletine furate

Într-un context asemănător, amintim de faptul că poliţiştii din Sibiu au reţinut o tânără de 18 ani care după ce a furat mai multe buletine, a făcut credite la bănci cu ele, în valoare de 103.230 de lei. Anchetatorii precizează că femeia a acționat în perioada martie – aprilie 2022.

Astfel, că după ce au efectuat niște percheziții mai amănunțite, poliţiştii din Sibiu au reţinut o tânără de 18 ani pentru că ar fi furat mai multe buletine cu ajutorul cărora a achiziţionat credite peste 100.000.

„La data de 13 iulie anul curent, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în municipiul Sibiu şi în localitatea Amnaş, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de furt, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea. O tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Sibiu, a fost reţinută”, se arată în comunicatul Poliţiei Sibiu.

Totodată, reamintim că în data de 5 iulie, mitraliera şi muniţia ce au fost furate în luna martie de la o unitate militară din Mamaia Sat au fost găsite.

Cu toate acestea, cazurile amintite mai sus nu se pot compara cu metoda inedită prin care o româncă fura ceasuri de lux de la pensionarii din Anglia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *