Prima pagină » International » Meteorologii avertizează că inundațiile din Glasgow pot pune în pericol siguranța umană- FOTO, VIDEO

Meteorologii avertizează că inundațiile din Glasgow pot pune în pericol siguranța umană- FOTO, VIDEO

28 oct. 2021, 15:45,
Roxana Butuc, în International

Ploile abundente au lovit Glasgow necesitând luarea unor măsuri pentru protejarea rezidenților. Haosul din oraș cauzat de inundații a dus la anularea mai multor evenimente iar oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească.

Condițiile nefavorabile ar putea duce la anularea evenimentului de duminică, 31 octombrie, unde se dorește organizare unui summit foarte important ce are în vedere schimbările climatice majore.

Autoritățile sfătuiesc rezidenții din Glasgow să se adăpostească din cauza inundațiilor

Meteorologii au emis avertizări ieri, 27 octombrie 2021, de ploi abundente urmate de inundații, fapt ce ar putea pune în pericol siguranța umană. Acestea nu au întârziat să apară imediat după avertizarea meteorologică, oamenii urcând pe rețelele de socializare dezastrul din oraș.

„Într-o perioadă de 24 de ore poți vedea o cantitate de precipitații cât o lună”, a spus meteorologul Annie Shuttleworth.

Autoritățile au intervenit luând măsuri precum anularea sau întârzierea trenurilor pentru Glasgow și în sud-vestul Scoției și anularea mai multor evenimente fie sportive fie sociale din oraș.

Condiții nefavorabile înaintea conferinței ONU privind schimbările climatice

Situația meteorologică nu este deloc bună, ploile fiind mult mai abundente decât cantitățile de precipitații normale din această perioadă fapt care duce la izolarea comunitățile pentru a-i feri de drumurile inundate. De asemenea, rezidenții se poat aștepta să rămână și fără curent din cauza vremii.

„În mod clar cantitatea de precipitații este mult mai mare decât ploile obișnuite pentru această perioadă a anului iar în general pentru orice perioadă a anului sunt multe precipitații într-o perioadă scurtă de timp”, a spus aceasta.

Aceasta situație nu este deloc favorabilă, întrucât duminică, 31 octombrie, ar trebui să se desfășoare cel mai important summit pe tema schimbărilor climatice. La această conferință ar trebui să poată participa peste 120 de lideri mondiali, conferința ONU fiind planificată pentru a se desfășura în perioada 31 octombrie- 12 noiembrie.

Alertă meteo în Italia. Statul a fost lovit de un ciclon puternic

În data de 24 octombrie, Italia a fost lovită de furtună ciclonică foarte rară, anumite părți din Sicilia fiind complet scufundate. Meteorologii au înregistrate ploi extrem de abundente, raportând faptul că s-a strâns o cantitate de apă foarte mare în câteva ore.

Mai mult decât atât, inundațiile au afectat mai multe instituții importante printre care și Spitalul Garibaldi din Catania. Autoritățile au încis școlile au fost închise și mai multe zboruri au fost fie deviate, fie anulate, dar și transporturile navale cum ar fi feribotul care face legătura între insulele sudice.

“Situaţia de urgenţă este larg răspândită, extrem de critică şi nu dă semne de ameliorare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

Anul acesta au fost înregistrate mai multe avertizări meteorologice de inundații din întreaga lume, unde mulți oameni și-au pierdut viețile. Un caz recent este și situația Indiei, unde din cauza inundațiilor s-au pierdut zeci de vieți omenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *