Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru sfârșitul lunii august, indicând o scădere a intensității valului de căldură în majoritatea regiunilor din țară, urmată de furtuni și vijelii, mai ales în a doua parte a zilei.
Inclusiv Bucureștiul va fi afectat de furtuni la mijlocul săptămânii, iar în Dobrogea sunt așteptate furtuni la sfârșitul săptămânii.
Luni și marți, la nivel național
Cerul va fi parțial noros, cu perioade de averse, descărcări electrice și intensificări scurte ale vântului, mai ales în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și sporadic în Maramureș, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Local, în Carpații Orientali, cantitățile de precipitații pot depăși 30-40 l/mp.
Temperaturile minime vor varia între 10 grade în estul Transilvaniei și până la 24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral, unde noaptea va fi tropicală.
Marți și miercuri, la nivel național
Vremea va deveni instabilă în general. Valul de căldură va slăbi în intensitate, persistând doar în sud și vest, unde va fi caniculă în unele locuri, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce poate depăși 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai ales în estul țării și la munte. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și se poate semnala grindină.
Miercuri și joi, la nivel național
Valul de căldură va persista în vestul țării, unde local va fi caniculă, cu disconfort termic și ITU de peste 80 de unități. În restul țării, vremea va fi instabilă, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în special în Dobrogea, Muntenia și Moldova, dar și în zonele montane.
În sud-est, pe alocuri, se așteaptă cantități însemnate de apă și condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.
Joi și vineri, la nivel național
Vremea va fi instabilă în est și sud-est, cu perioade de înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, mai ales la deal și la munte. Pe alocuri, vor fi condiții pentru cantități însemnate de precipitații și grindină.
Temperaturile maxime vor varia între 24 și 34 de grade, cu valori mai ridicate în Banat, Crișana și vestul Olteniei, unde se vor atinge 35-36 de grade, însoțite de disconfort termic. Minimele vor fi între 11 și 21 de grade.
Vineri și sâmbătă, la nivel național
Vremea va fi caldă, chiar caniculară în vest și sud-vest, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu perioade de înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai ales în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, la munte și izolat în restul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.