Prima pagină » Actualitate » Mesajul unui profesor universitar a stârnit revolta printre studenţi: Nimeni nu intră la curs fără vaccinul COVID-19

Mesajul unui profesor universitar a stârnit revolta printre studenţi: Nimeni nu intră la curs fără vaccinul COVID-19

21 dec. 2020, 14:52,
George Cristian, în Actualitate

Mesajul publicat de un profesor  universitar a stârnit revolta printre studenţi, Magda Teodorescu, cadru universitar în cadrul Universităţii de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București a postat pe o reţea e socializare un mesaj prin care le transmite studenţilor că nu vor intra la cursul susţinut de aceasta dacă nu se vor vaccina împotriva COVID-19

Postarea a fost însoţită de reacţii diverse venite din partea studenţilor şi a altor persoane care au interacţionat cu postarea. O bună parte dintr peersoane nu au fost de acord cu declaraţia femeii, asta în condiţiile în care pe teritoriul României, vaccinul împotriva COVID-19 nu este obligatoriu.

Mesajul profesorului universitar Magda Teodorescu a stârnit reacţii negative

Magda Teodorescu, profesor în cadrul Universităţii de Arhitehtura şi Urbanism Ion Mincu a postat pe o reţea de socializare un mesaj prin care îşi exprima intenţia de a refuza accesul sutdentilor care nu prezintă un bilet medical din care să eiasa faptul că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.

La comentariul dat la postare au reacţionat sute de persoane. Într-o proporţie voârsitoare, deşi multe dintre persoanele care au comentat nu sunt împotriva vaccinării, mesajel o criticau pe aceasta pentru poziţia adoptată. Persoanele care i-au răspuns profesorului universitar trăgeau un semnal de alarmă spunând că nu este normal ca un cadru didactic ce îşi desfăşoară activitatea într-o Inatitutie a statului să aibp un asemnea comportamanrt mai ales în condiţiile în care România prin autorităţile ei nu a introdus obligativitatea vaccinării

Deși este profesor la o Universitate de stat și nu are dreptul de a impune vaccinarea obligatorie, Magda Teodorescu nu pare a ține cont de aceste aspecte.

Magda Teodorescu o figură cunoscută prin mișcarea #rezist

Controversele nu se opresc aici. Profesorul universitar Magda Teodorescu este o cunoscută aparitie la protestele #rezist. Aceasta a fost o figură vocală in sustinerea Laurei Codruta Kovesi dar si a actualului primar general al Bucurestiului, Nicusor Dan. Totusi, nu este normal ca, convingerile personale să afecteze viata universitară daca e să tinem cont si de faptul că legea nu impune vaccinarea obligatorie.

Iată câteva dintre raspunsurile la postarea profesorului universitar:

De când începe vaccinarea în România

Conform ultimelor declaraţii făcute de autorităţile din România, campania de vaccinare ar putea începe pe data de 27 decembrie 2020 în România. Statul român ar primi în jur de 10.000 de doze de vaccin Pfizer. Ţinând cont că este un vaccin care se face de două ori, dozele primite de România vor fi de ajuns pentru 5000 de persoane. Președintele Klaus Iohannis anunţa faptul că pe teritoriul României, primele persoane care vor primi vaccin sunt cadrele medicale, ulterior urmând ca celelalte categorii cu risc crescut să se poată vaccina.

În Marea Britanie a început deja campania de vaccinare dar autorităţile din UK sunt în alertă după ce o nouă tulpina a COVID-19 a apărut. Conform cercetătorilor, tulpina este cu 70% mai contagioasă decât virusul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *