Prima pagină » International » Mesajul transmis lumii de Serghei Lavrov, în pantaloni scurți, de la summitul G20 din Bali
Mesajul transmis lumii de Serghei Lavrov, în pantaloni scurți, de la summitul G20 din Bali

Mesajul transmis lumii de Serghei Lavrov, în pantaloni scurți, de la summitul G20 din Bali

14 nov. 2022, 21:20,
în International

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, s-a pozat zâmbitor pe balconul unui hotel din insula indoneziană Bali, unde are loc summitul G20.

Lavrov, care conduce delegația rusă la summit în absența președintelui Vladimir Putin, ar fi fost transportat de urgență la spital, imediat după aterizarea în insulă, potrivit unor surse indoneziene.

Însă ministrul rus a arătat tuturor că este bine și nu se află la spital, ci pe terasă în Bali.

Mesajul transmis de Serghei Lavrov din Bali

Serghei Lavrov a pozat în tricou și pantaloni scurți, într-o atitudine relaxată, pentru a risipi dubiile cu privire la starea sa fizică și psihică.

Clipul video a fost a fost distribuit de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe. Cu aceeași ocazie, Lavrov a transmis presei din Occident un mesaj.

Întrebare: „Mă scuzați, aici toți scriu că sunteți internat în spital.”

Serghei Lavrov: „Păi, şi despre președintele nostru deja de vreo 10 ani se tot scrie că e bolnav. Acesta nu e un joc nou în politică.”

Întrebare: „Ce aţi dori să transmiteți jurnaliștilor din Vest care scriu că Lavrov e internat? Apropo, primim foarte multe mesaje din partea cetățenilor ruși care întreabă ce s-a întâmplat. Ce le doriți jurnaliștilor din Vest?”

Serghei Lavrov: „Mâine vom avea câteva declarații de dat!”

S.L.: „Le doresc să fie mai sinceri decât sunt acum, să scrie adevărul mai des și să nu se limiteze în reportajele lor la un singur punct de vedere, în toate situațiile în care, mai mult sau mai puțin, sunt atinse interesele Federației Ruse, acestea fiind ignorate. Iar cetățenilor noștri, un mare mulțumesc pentru susținerea politicii noastre interne, stabilită de președinte, iar noi, în măsura posibilităților, ne străduim să realizăm tot, în toate direcțiile.”

Întrebare: „Mâine e G20?”

S.L.: „Da, mâine avem câteva declarații de dat, vom decide asupra acelei finale. Chiar acum m-a sunt Ministrul Afacerilor Interne din Indonezia, care este și președintele reuniunii ministeriale. Acum au loc negocieri, experții noștri se află acolo, dar miniștrii controlează această situație prin intermediul telefonului.”

Acuzat că folosește iPhone și smartwath Apple, Lavrov răspunde

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a negat luni informațiile potrivit cărora ar avea un smartwatch Apple și un telefon de la același producător.

Anterior, pe rețelele de socializare au apărut informații despre presupusa utilizare de către ministrul rus de externe a unor gadgeturi de la companii americane care permit colectarea de informații despre proprietarul dispozitivului.

„Mai ales pentru cei analfabeți, merită clarificat faptul că ceasul nu este fabricat de Apple, ci de Huawei”, a declarat Lavrov pentru TASS.

La rândul ei, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a negat că Lavrov folosește gadgeturi americane, făcând referire la faptul că acestea sunt produse în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *