Prima pagină » National » Mesajul transmis de Nelu Tătaru populației: „Trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus!“
Mesajul transmis de Nelu Tătaru populației: „Trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus!“

Mesajul transmis de Nelu Tătaru populației: „Trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus!“

29 iul. 2020, 11:16,
Cristian ZAVASTIN, în National

 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un apel populației, prin care transmite că trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus în următorii ani. Nelu Tătaru susține că în România nu s-a terminat încă primul val al epidemiei de COVID-19.

„Încă n-am terminat valul unu. Trebui să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență. Dar acesta este anul cel mai important. În virtutea că ne vom obișnui cu acest virus și în speranța unui vaccin anul viitor”, a spus Nelu Tătaru.

Mesajul transmis de Nelu Tătaru populație: Respectați măsurile de prevenire!

Mai mult, ministrul Sănătății roagă românii să respecte în continuare măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

„Chiar dacă este ceva nevăzut, am început să ne obișnuim cu anumite terapii, tratamente, ca personal medical mă refer. Mai rămâne ca tot ce înseamnă populație să respecte anumite reguli“, a adăugat Nelu Tătaru.

Transmiterea comunitară ar trebui să scadă

Minsitrul Sănătății a precizat că în urma măsurilor luate privind izolarea și carantinarea, are trbeui ca în săptămâna următoate să scadă transmiterea comunitară.

”Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade. Ea ar trebui să scadă în măsură în care izolăm, identificăm aceste cazuri infectate, carantinăm ce vine din acele zone din afară țării noastre și supraveghem prin medicina de familie și DSP-uri“, menționează Nelu Tătaru.

Rezultatele testului de seroprevalență, de-abia în septembrie

Nelu Tătaru a vorbit și despre testul de seroprevalență, despre care spune că a început, dar rezultatele vo veni de-abia la începutul lunii septembrie.

„A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a menționat ministrul Sănătății.

Nu se pune problema revenirii la starea de urgență

Ministrul Sănătății susține că nu România nu va ajunge în situația de a intra din nou în stare de urgență. În schimb, ministrul spune că va fi carantină în anumite localități unde există transmitere comunitară accentuată.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a spus Nelu Tătaru.

„Situația nu este scăpată de sub control“

Ministrul Sănătății a precizat că este o creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus în ultima vreme, dar nu consider că situația ar fi scăpată de sub control.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *