Prima pagină » Eveniment-Social » Mesajul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Iași după decesul prof. dr. Irina Căpraru
Mesajul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Iași după decesul prof. dr. Irina Căpraru

Mesajul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Iași după decesul prof. dr. Irina Căpraru

22 oct. 2021, 11:43,
Elena Nicoleta BUJOR în Eveniment-Social
Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis astăzi, 22 octombrie 2021, un mesaj de condoleanțe familiei prof. dr. Irina Căpraru. Cadrul didactic a decedat ieri, din cauza infectării cu noul coronavirus. De asemenea, profesorul de matematică de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași mai avea asociate și alte probleme de sănătate. În momentul în care a survenit decesul, capacitatea pulmonară a acesteia s-a diminuat cu 95%.
„În aceste clipe de durere provocată de dispariția doamnei profesor doctor IRINA CĂPRARU, echipa Inspectoratului Şcolar Județean Iaşi este alături de familia îndoliată și, asemeni tuturor celor care au cunoscut-o, au prețuit-o și au iubit-o, îi transmite sincere condoleanțe. Profesor eminent de matematică la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Județean Iași, doamna profesor doctor IRINA CĂPRARU a reprezentat un autentic reper valoric, ale cărui calităţi morale, profesionale și manageriale deosebite, reflectate în performanțele elevilor Domniei sale, precum și ale comunității profesorilor de matematică din județul Iași, au fost completate de virtuţi umane alese: sensibilitate, generozitate, colegialitate, devotament familial, însemne ale unei personalităţi distinse.
Aceste grele momente prin care trecem cu toţii ne îndeamnă la meditaţie. Ne amintim că timpul nu trece niciodată, noi trecem prin timp. Pentru doamna profesor doctor IRINA CĂPRARU timpul trecerii noastre efemere s-a oprit, dar el va trăi veşnic în sufletele elevilor săi, ale colegilor, ale celor care au cunoscut-o şi au apreciat-o. Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i lumineze drumul în eternitate!”, au transmis reprezentanții IȘJ Iași.

Prof. dr. Irina Căpraru de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași a decedat din cauza Covid-19

O nouă zi de doliu în lumea învăţământului ieşean. Prof. dr. de matematică Irina Căpraru, de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi a decedat ieri, 21 octombrie 2021, din cauza virusului Covid-19. Unul dintre inspectorii şcolari de specialitate ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi era internată de o lună la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. Mai apoi a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie, unde din păcate a murit.

De precizat faptul că acest deces este primul din judeţul Iaşi, în valul patru al pandemiei. Cadrul didactic urma să coordoneze Centrul de Execelență la Matematică în acest an şcolar 2021 – 2022.

Un alt deces la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași

Doliu în lumea învățământului din Iași a fost și în data de 17 octombrie 2021. Prof. Maria Nicolaev a decedat. Reprezentanții Colegiului Costache Negruzzi din Iași au transmis un mesaj de condoleanțe.

„Dincolo de regretul sincer că s-a stins încă un latinist ieșean dintr-o generație de excepție, prețuirea și afecțiunea comunității negruzziste o însoțesc astăzi pe ultimul drum de toamnă blândă pe Doamna Profesor Maria Nicolaev, al cărei suflet s-a alăturat zeiței Minerva, despre care a vorbit cu atâta pasiune elevilor săi. Tăcerea este una dintre marile arte ale conversației” (Cicero). Continuăm conversația așa cum ne-ați învățat, doamna profesoară! Condoleanțe familiei îndoliate! Per aspera ad astra!”, au transmis reprezentanții Colegiului Costache Negruzzi din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *