Prima pagină » Actualitate » Mesajul transmis de dr. Octavian Jurma, despre numărul mare al copiilor decedați de COVID-19 în valul patru: „Sper că s-a greșit undeva în raportări”
Mesajul transmis de dr. Octavian Jurma, despre numărul mare al copiilor decedați de COVID-19 în valul patru: „Sper că s-a greșit undeva în raportări”

Mesajul transmis de dr. Octavian Jurma, despre numărul mare al copiilor decedați de COVID-19 în valul patru: „Sper că s-a greșit undeva în raportări”

11 nov. 2021, 10:30,
în Actualitate

Valul 4 al pandemiei de COVID-19 a reprezentat o adevărate problemă în România din toate aspectele, în special prin numărul mare al bolnavilor infectați și spitalele suprasolicitate, românii simțind cel mai tare criza sanitară în această perioadă. Mai mult decât atât, în valul patru, datele oficiale au arătat un număr foarte mare de decese în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani.

Epidemiologul Octavian Jurma a declarat faptul că numărul minorilor morți în ultimele trei luni, infectați cu COVID-19 este la fel de mare cât toate valurile pandemiei până acum, trăgând astfel un semnal mare de alarmă.

Dr. Octavian Jurma vorbește despre numărul mare al copiilor morți infectați cu COVID-19

Miercuri, 10 noiembrie 2021, dr. Octavian Jurma a scris într-o postare pe Facebook, despre situația deceselor din România în ultimele trei luni de la debutul valului 4-Delta, concentrându-se pe decesele minorilor infectați cu noul coronavirus. Acesta declară faptul că pe baza datelor oficiale, numărul morților în rândul copiilor în ultimele trei luni egalează numărul total al deceselor acestei categorii de vârstă în toată pandemia.

„Azi, 10 noiembrie 2021, este încă o zi tristă pentru România care vine să atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale deschiderii școlilor cu nesocotirea deliberată a normelor de siguranță, indiferent de incidența cazurilor noi și asumarea politică împotriva recomandărilor medicilor, experților în sănătate publică și chiar a instituțiilor de sănătate publică. În 3 luni de la debutul valului 4-Delta au murit le fel de mulți minori, 18 copii (minori între 0 și 19 ani), câți au murit în 12 luni în toate valurile precedente combinat, când au murit de COVID-19 tot 18 minori.

De la debutul pandemiei și până la debutul valului 4-Delta au murit oficial în România 34.253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) în mai mult de 1 an. De la debutul valului 4-Delta în august și până azi, într-un interval de 4 ori mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2 ori mai mic (17.635 decese din august 2021 până acum)”, a scris epidemiologul Octavian Jurma, pe Facebook.

Medicul spune că situația este departe de a se îmbunătăți

Mai mult decât atât, epidemiologul nu oferă speranțe prea mari în privința finalității pandemiei, țara noastră fiind încă foarte vulnerabilă. Mai mult de atât, acesta speră ca datele să fie greșite iar numărul morților minorilor infectați să fie mai mic, deși crede că situația stă exact invers.

„Încă sper că s-a greșit undeva în raportări sau am greșit eu în interpretarea datelor. În nicio altă categorie de vârstă diferența nu este atât de dramatică în valul Delta față de valurile precedente, chiar dacă tinerii sunt proporțional mai puternic afectați și în intervalul 20-59 de ani. Pot doar să remarc că e puțin probabil să avem mai puține decese ale minorilor în săptămânile care au urmat vârfului de cazuri din România (19 octombrie 2021) decât în săptămânile care au precedat acest vârf.

Mai pe românește, există suspiciuni că ne mint deja din octombrie în privința numărului real de morți mai ales în rândul tinerilor După aproape 2 ani de luptă cu pandemia în fiecare val, în România rezultatele sunt mai proaste nu mai bune și direct proporțional cu nivelul de control politic al politicii de sănătate publică”, a mai declarat dr. Jurma.

Dr. Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că din luna decembrie, copiii cu vârsta între 6 și 11 ani ar putea să se vaccineze anti-COVID-19 cu serul Pfizer dacă aceștia suferă de afecțiuni. Serul a primit aprobare de la Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) ca acesta să fie administrat copiilor din vârsta specificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *