Prima pagină » Titlurile zilei » Mesajul sfâșietor al unui medic ieșean după o gardă de 24 de ore printre pacienții infectați! Abdalla Bashir îndeamnă populația să se vaccineze. Doctorul: „Nu este timp de pierdut”

Mesajul sfâșietor al unui medic ieșean după o gardă de 24 de ore printre pacienții infectați! Abdalla Bashir îndeamnă populația să se vaccineze. Doctorul: „Nu este timp de pierdut”

18 oct. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Epuizat după o gardă de 24 de ore petrecută printre zeci de pacienți infectați, un medic din Iași a răbufnit și a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care își exprimă nemulțumirile. Abdalla Bashir este medic primar chirurg de mai bine de 20 de ani la Spitalul General C.F. Pașcani, unde a tratat sute de pacienți infectați cu COVID-19

Medicul ieșean Abdalla Bashir a transmis pe pagina de Facebook un mesaj, imediat după ce a terminat garda de 24 de ore, despre situația infectărilor în spitalul în care lucrează și numărul foarte mic de persoane imunizate. Acesta a mai rămas câteva ore la spital după program pentru a-și ajuta colegii, pentru că numărul de bolnavi este foarte mare. Medicul a mai precizat că sunt foarte puțini cei care ajung la spital și sunt vaccinați, iar el îndeamnă populația să se imunizeze împotriva COVID-19 și să nu mai asculte toate informațiile false din jur.

„Ies din gardă după 24 de ore, dar trebuie să mai intru în zona roșie de COVID-19 încă o dată înainte de plecare, să o ajut pe colega care urmează de gardă, pentru că dublura încă nu a venit, propabil din cauza navetei de la Iași. Avem foarte mulți bolnavi cu Covid și majoritatea sunt nevaccinați. Oameni buni, vă sfătuiesc să vă vaccinați și să nu ascultați tot felul de prostii”, a publicat pe pagina de Facebook Abdalla Bashir, medic primar chirurg la Spitalul General C.F.

Pașcani. În cadrul Spitalului C.F. Pașcani s-au înscris pe listele pentru campania de imunizare împotriva noului coronavirus circa 200 de angajați. Până pe data de 8 ianuarie 2021 s-au vaccinat 152 dintre cei înscriși. Unii dintre ei s-au răzgândit ulterior, din diverse motive personale.

„Sistemul medical ar trebui să investească mai mult în medici”

Reporterii „BZI” l-au contacat pe medicul Abdalla Bashir, iar acesta a explicat în detaliu ce a vrut să transmită prin mesajul pe care l-a scris pe rețelele de socializare imediat după ce și-a încheiat programul de muncă. Abdalla Bashir a precizat că nu este timp de gândit și că ar trebui ca toată lumea să se imunizeze cât mai repede. Medicul a trecut prin boală și spune că s-a imunizat cu primele doze și urmează și a treia.

„Eu abia am ajuns de la muncă după o gardă de 24 de ore. Ce am vrut eu să transmit prin mesajul postat pe Facebook este că e normal să alegi ce e bine și ce e rău pentru tine și să asculți ce îți spun cei din jur, dar în situația de acum nu este timp de pierdut. Trebuie să lăsăm lumea științifică să vorbească. Sistemul medical ar trebui să investească mai mult în medici, moral, iar cei care ne conduc să investească mai mult în oameni, pentru că trebuie educați. Dacă li se spune de 10 ori pe zi la televizor să nu se vaccineze, ei cred și așa fac.

Eu am avut Covid, m-am vaccinat, iar acum aștept să fac și doza 3. Ca medic, care a trecut prin toate valurile și care a cunoscut numeroase cazuri, vă spun că se vede diferența între un bolnav vaccinat și unul nevaccinat.

Peste 95 la sută din pacienți sunt nevaccinați, iar cei vaccinați sunt foarte puțini. Evoluția la cei imunizați este foarte bună, dar, din păcate, doar 2-3 sunt imunizați, în rest sunt pacienți cu forme foarte grave care devin din ce în ce mai grav. Eu nu sunt român, dar iubesc țara asta mai mult decât țara mea natală și îmi doresc ca oamenii să înțeleagă că nu e de joacă cu boala”, a declarat Abdalla Bashir, medic primar chirurg la Spitalul General C.F. Pașcani.

Abdalla Bashir lucrează la spitalul din Pașcani de mai bine de 20 de ani

Abdalla Bashir este de origine israeliană și a venit prima dată în România în anul 1976, când a început studiile de medicină aici. Douăzeci și trei de ani mai târziu, în 1999, a început să lucreze la Spitalul General C.F. Pașcani, unde a rămas până în ziua de azi. Acesta locuiește în municipiul Pașcani din județul Iași împreună cu familia sa. În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI” a fost prezentată povestea a șapte medici străini care s-au stabilit în Iași, lucrează de mai mulți ani în spitale de aici și au demonstrat că pot face performanță chiar dacă uneori au fost priviți cu scepticism de către colegii români. Unii dintre ei au ajuns pe vârfurile medicinei ieșene și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *