Prima pagină » Local » Mesajul public al lui Marian Grigoraș, prefectul județului Iași
Mesajul public al lui Marian Grigoraș, prefectul județului Iași

Mesajul public al lui Marian Grigoraș, prefectul județului Iași

19 iun. 2020, 15:59,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Mesajul public al lui Marian Grigoraș, prefectul județului Iași. Șeful din Casa Pătrată afirmă că după lungi lupte împotriva pandemiei de coronavirus s-au putut observa rezultate pozitive care au permis, așadar, ieșirea din starea de urgență și relaxarea treptată a restricțiilor.

Mesajul public al lui Marian Grigoraș, prefectul județului Iași

Marian Grigoraș, prefectul județului Iași susține că după trei luni și jumătate în care s-a încercat din răsputeri limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, s-au putut vedea rezultate pozitive. Au fost depuse eforturi greu de imaginat ale celor care au luptat în linia întâi, au fost făcute sacrificii de rudele noastre care au respectat un program restricționat.

„După trei luni și jumătate în care am luptat împreună pentru a limita răspândirea epidemiei Covid-19, după eforturi greu de imaginat ale medicilor și ale personalului medical, după sacrificii făcute de părinții și bunicii noștri care au respectat un program dificil și strict, după resetarea dură a multor activități economice pe care va trebui să le susținem pentru a se pune pe picioare cât mai repede, s-au observat rezultate pozitive care au permis ieșirea din starea de urgență și relaxarea treptată a restricțiilor.”, a precizat Grigoraș.

Interesant a fost de urmărit și reacția populației, care după opinia prefectului aceasta a fost una remarcabilă deoarece persoanele au respectat întocmai regulile stabilite de oamenii legii. Pandemia de coronavirus nu a creat dificultăți majore sistemului medical ieșean.

Reacția populației

Șeful din Casa Pătrată a precizat faptul că reacția populației în ansamblu a fost remarcabilă pentru că oamenii au respectat regulile stabilite de autorități într-o proporție covârșitoare, astfel că epidemia nu a creat dificultăți majore sistemului medical.

De asemenea, și ca urmare a disciplinei de care au dat dovadă oamenii, România a gestionat foarte bine problematica generată de pandemie, cifrele oficiale plasând țara noastă în afara zonei de pericol în care au ajuns state foarte dezvoltate, a ținut să adauge Grigoraș.

Relaxarea treptată a restricțiilor a avut în vedere așteptările populației, nevoia de reluare și sprijin a activităților economice, precum și grija autorităților și a medicilor ca epidemia să nu intre pe un trend ascendent.

„Haideți să păstrăm aceste rezultate! Ar fi mare păcat de eforturile și de reușitele noastre de până acum dacă cifrele îmbolnăvirilor ar crește foarte mult. Avem cu toții nevoie de precauție în continuare. Acolo unde autoritățile au retras restricțiile, este nevoie să creștem responsabilitatea individuală. Protecția propriei persoane și a celor dragi se face prin respectarea acestor reguli simple dar eficiente pe care vă invit să le aplicăm până când ne intră în reflex: luați-vă toate precauțiile și purtați în continuare masca de protecție, respectați distanțarea fizică, igienizați cât mai des mâinile și suprafețele cu care intrați în contact.

În aceste vremuri și în aceste condiții conștientizăm și mai mult decât în mod obișnuit că binele tuturor este o sumă a comportamentelor bune individuale. Să fim atenți în continuare, să-i protejăm constant pe părinții și pe bunicii noștri, să îi învățăm pe copiii noștri să facă la fel.”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul Județului Iași.

Doar respectând în continuare aceste restricții vom putea spune „va fi bine”. Aceasta este calea spre #vafibine a conchis prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`