Prima pagină » Razboi în Ucraina » Mesajul ministrului Lucian Bode referitor la războiul din Ucraina

Mesajul ministrului Lucian Bode referitor la războiul din Ucraina

11 mart. 2022, 13:18,
în Razboi în Ucraina

Ministrul de Interne Lucian Bode, declarații asupra războiului din Ucraina. După o întâlnire cu comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič, Lucian Bode a afirmat joi, 10 martie, că din păcate, după doi ani de pandemie, întreaga lume trebuie să facă faţă unei noi provocări majore.

Lucian Bode a transmis că România este alături de Ucraina, precizând că ”agresiunea armată şi ameninţarea războiului sunt din vremuri demult apuse şi nu există nicio justificare pentru aşa ceva”.

comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič

Borrell a răspuns că ruşii „bombardează sistematic oraşele (…) acolo unde trăiesc civili

Declarația lui Lucian Bode referitor la războiul din Ucraina

Lucian Bode, declarații asupra războiului din Ucraina. În cadrul conferinţei de joi, 10 martie, Lucian Bode a mulţumit comisarului Janez Lenarčič pentru modul în care ne-a sprijinit pe parcursul acestei crize. Comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič se află zilele acestea în România şi a participat, la Suceava la operaţionalizarea HUB-ului umanitar.

”De asemenea, salut deciziile luate de CE în contextul crizei din Ucraina şi apreciez foarte mult modul de coordonare al Comisiei cu statele membre”, a declarat Lucian Bode.

Potrivit ministrului Bode, după doi ani de pandemie, întreaga lume are de înfruntat o nouă provocare, şi anume războiul din Ucraina.

”Agresiunea armată şi ameninţarea războiului sunt din vremuri demult apuse şi nu există nicio justificare pentru aşa ceva. Suntem alături de Ucraina şi poporul ucrainean care rezistă eroic agresiunii militare din partea Federaţiei Ruse şi acordăm sprijin umanitar celor care fug din calea războiului”, a mai declarat acesta.

Potrivit oficialului, România este ”un actor principal” în răspunsul la criza umanitară din regiune, în mod special prin faptul că gestionăm cea mai lungă frontieră cu Ucraina dintre statele Uniunii Europene.

Ministrul de Interne a amintit şi despre HUB-ul de la Suceava, care reprezintă expresia solidarităţii întregii Uniuni.

”România îşi consolidează zi de zi capacitatea de reacţie şi de rezilienţă a sistemului de protecţie civilă şi rămâne angajată în efortul comun de acordare de ajutoare şi asistenţă atât timp cât va fi necesar”, a mai declarat Bode.

comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič

Comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič se află zilele acestea în România şi a participat, la Suceava la operaţionalizarea HUB-ului umanitar

Implicarea NATO ar declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial

Deși toată lumea stă cu ochii pe NATO și așteaptă momentul în care se va implica efectiv în acest război, șeful diplomației europene, Josep Borrell a declarat că aliații NATO nu se va implica în acest conflict. Implicarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord în acest război ar însemna începerea celui de Al Treilea Război Mondial, a declarat Josep Borrell.

Fiind întrebat dacă este de părere că Moscova are într-adevăr intenţia de a ataca civili şi, prin urmare, dacă se poate considera că comite o crimă de război, Borrell a răspuns că ruşii „bombardează sistematic oraşele (…) acolo unde trăiesc civili. (…) Nu caută obiective militare”, pentru că nu sunt în stare să învingă rezistenţa trupelor ucrainene.

Totodată, într-un interviu acordat miercuri seară, 9 martie, la un post de televiziune spaniol, Borrell a apreciat că autorităţile de la Beijing ar putea juca „un rol important” în încheierea războiului din Ucraina, dat fiind că „nimeni nu are aşa o influenţă asupra Rusiei precum are China.

Într-o altă ordine de idei, după o întâlnire cu comisarul european pentru Sprijin Umanitar şi Managementul Crizelor, Janez Lenarčič, Lucian Bode a făcut declarații asupra războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *