Prima pagină » Local » Mesajul medicului Florin Roșu de Ziua Mondială a Sănătății
Mesajul medicului Florin Roșu de Ziua Mondială a Sănătății

Mesajul medicului Florin Roșu de Ziua Mondială a Sănătății

07 apr. 2022, 15:14, 1 ,
în Local

Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită, în fiecare an, la data de 7 aprilie, având scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare în accepţiunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În anul 2022, tema marcării acestei zile este „Our planet, our health”. În mijlocul pandemiei cu noul coronavirus, a unei planete poluate, a bolilor în creştere precum cancerul, bolile de inimă, astmul, cu prilejul acestei zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) speră să atragă atenţia la nivel global asupra acţiunilor urgente necesare pentru a putea menţine oamenii şi planeta sănătoşi şi pentru a promova o mişcare de creare a societăţilor, concentrată pe bunăstare.

Mesajul medicului Florin Roșu de Ziua Mondială a Sănătății

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a transmis astăzi, 7 aprilie 2022 un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

„Ziua SĂNĂTĂȚII? În fiecare zi! Așa ar trebui să spunem scoțând capul din cărți, activități, rutina zilnică, oprindu-ne din viteza cu care existăm și funcționăm de parcă am fi veșnici. În fiecare zi în care punem sănătatea pe primul loc, când ne ascultăm corpul care ne dă semne că nu este bine și nu zicem, ‘Lasă!’.

În fiecare zi în care ne informăm din surse medicale sigure contribuind la educația noastră. În fiecare zi în care avem încredere în oamenii care au învățat să aibă grijă de sănătatea noastră!

Azi, de Ziua Mondială a Sănătății, să facem primul pas sau încă unul spre scopul: Sănătatea mea are prioritate! La mulți ani, sănătate!”, a transmis medicul Florin Roșu.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *