Prima pagină » Actualitate » Mesajul lui Donald Trump după externare: „Să nu vă fie frică de Covid-19!“

Mesajul lui Donald Trump după externare: „Să nu vă fie frică de Covid-19!“

06 oct. 2020, 09:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Donald Trump, ieşit de curând din spital, dar infectat în continuare cu noul coronavirus, a transmis un mesaj după externare. Donald Trump i-a îndemnat pe americani să iasă din case, rămânând prudenţi, în pofida celor peste 200.000 de morţi cauzate de pandemie în ţară, notează AFP.

„Nu vă fie frică, îl veţi învinge!“, a declarat preşedintele american în legătură cu COVID-19, înainte de a adăuga: „ieşiţi din case, fiţi prudenţi”.

Mesajul lui Donald Trump după externare: „Am fost în prima linie, am dat exemplul“

În legătură cu propria spitalizare, Donald Trump, care s-a declarat probabil imunizat, a explicat într-un mesaj video pe Twitter: „Am fost în prima linie, am dat exemplul“.

În timpul spitalizării, preşedintele Donald Trump a folsoit medicamentul experimental pentru Covid-19 dezvoltat de Regeneron.

Preşedintelui SUA i-au fost administrate 8 grame din tratamentul cu anticorpi monoclonali al Regeneron, au anunţat medicii acestuia.

Compania a precizat că a oferit medicamentul preşedintelui ca răspuns la o solicitare a medicilor acestuia, pe bază de ”compasiune”, o procedură care permite accesul extins la medicamente experimentale pentru boli care pun imediat viaţa în pericol, potrivit Administraţiei peentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Melania Trump se simte mai bine și continuă recuperarea la Casa Albă

Luni, 5 octombrie, Melania Trump, Prima Doamnă a SUA, a transmis că se simte „bine” și continuă recuperarea la Casa Albă. Declarația a fost făcută în a patra zi de când se află în carantină după ce ea şi Donald Trump au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

”Familia mea este recunoscătoare pentru toate urările şi susţinerea! Mă simt bine şi voi continua să mă odihnesc acasă”, a scris ea pe Twitter. ”Le mulţumesc personalului medical şi îngrijitorilor de peste tot, şi voi continua să mă rog pentru cei care sunt bolnavi ori au un membru al familiei afectat de virus”, a adăugat Melania Trump.

Sean Conley, medicul şef al Casei Albe, afirmase vineri că Melania Trump, în vârstă de 50 de ani, avea ”o tuse uşoară şi dureri de cap”.

Pe de altă parte, în cazul soțului acesteia, Donald Trump, președintele SUA, simptomele nu au fost la fel de ușoare. El s-a confruntat cu febră, iar saturația de oxigen i-a scăzut, fiind internat. Cu toate acestea, preşedintele pare să fi răspuns favorabil tratamentului administrat.

Donald și Melania Trump, confirmați cu coronavirus

Președintele SUA Donald Trump a anunțat vineri, 2 octombrie, că s-a confirmat că este infectat cu coronavirus. Într-un mesaj pe Twitter, el a anunțat că și soția sa, Melania, a ieșit pozitivă în urma testării.

Medicul președintelui a spus că acesta este „bine”, dar nu a făcut nicio precizare dacă are simptome specifice virusului. De asemenea, starea Melaniei Trump este bună, a adăugat medicul Sean P. Conley, scrie nytimes.com.

Liderul american și soția sa au făcut testele după ce Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale lui Donald Trump, a fost testată pozitiv la coronavirus.

Ea a făcut parte din grupul de consilieri care a călătorit marți cu președintele, la bordul Air Force One, la dezbaterea electorală pe care a avut-o cu Joe Biden la Cleveland, în Ohio.

Hope Hicks se afla la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland, în statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden.

De asemenea, ea a mers cu el miercuri în Minnesota pentru un miting de campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *