Prima pagină » International » Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„
Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„

Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„

10 aug. 2020, 19:00,
Bianca Rebegea în International

Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„.

Luni, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a solicitat stăruitor guvernelor, dar și cetățenilor să realizeze tot ce le stă în putință, pentru a limita răspândirea COVID-19. De asemenea, acesta a arătat că este important ca nu doar guvernele să dea măsuri populației pentru a fi respectate, ci și oamenii să asculte și să procedeze întocmai.

Suntem pe punctul de a atinge 20 de milioane de cazuri

Directorul OMS a subliniat că în această săptămână suntem pe punctul de a a atinge 20 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri înregistrate de COVID-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici există multă durere, suferinţă”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la o conferinţă de presă online.

”Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru umanitate. Dar vreau să fiu clar, există muguri de speranţă şi (…) niciodată nu este prea târziu pentru a inversa cursul epidemiei”, însă pentru aceasta ”liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri”, a explicat directorul general al OMS.

”Mesajul meu este limpede: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă eradicăm eficient virusul, putem deschide societăţile în deplină siguranţă”, a subliniat el, aducând apoi în discuție câteva ţări ale căror eforturi au dat rezultate.

Unele țări s-au descurcat impecabil în limitarea răspândirii COVID-19. Mesajul îngrijorător al Directorului general al OMS: ”Săptămâna aceasta vom atinge 20 de milioane de cazuri„

Tedros Adhanom Ghebreyesus a felicitat țările care au acționat cu rapiditate, printre care Marea Britanie și Franța.

”Unele ţări din regiunea Mekong-ului, Noua Zeelandă, Rwanda şi numeroase state insulare din Caraibe şi Pacific au fost în măsură să eradicheze virusul rapid”, a amintit Ghebreyesus, adăugând că Noua Zeelandă, care duminică a trecut pragul primelor o sută de zile fără niciun nou caz de contaminare, ”este considerată un exemplu mondial”.

De asemenea, el a lăudat eforturile statului african Rwanda, realizate cu ajutorul ”unei combinaţii de leadership puternic, acoperirii sanitare universale, cadrelor medicale bine susţinute şi comunicărilor clare în materie de sănătate publică”.

Directorul general al OMS a mai felicitat și țările europene, care au acționat cu rapiditate în limitarea răspândirii virusului, precum Marea Britanie, care a izolat unele zone din nordul Angliei, sau Franţa, care a impus purtarea obligatorie a măştii în unele spaţii des vizitate din Paris.

Avertismentul îngrijorător al OMS cu privire la vaccinul pentru Covid-19. Ce trebuie să facă toate ţările

Vaccinul pentru Covid-19. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis un avertisment îngrijorător cu privire la vaccinul pentru Covid-19. El a criticat “naţionalismul” în materie de vaccin, pledând pentru punerea în comun a instrumentelor care să permită planetei să combată COVID-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis un mesaj îngrijorător privitor la vaccinul pentru COVID-19. Organizaţia, prin vocea directorului general, a criticat eforturile diferitelor tari în lupta pentru găsirea unui antidot. El susţine că ţările care dispun de mijloacele necesare găsirii unui vaccin ar trebui să fac front comun în găsirea vaccinului pentru COVID-19.

“Naţionalismul vaccinului nu este bun. Nu ne va ajuta”, a declarat el în cadrul Forumului Aspen pentru securitate, desfăşurat timp de trei zile în mediul virtual anul acesta.

“Ar trebui să existe un consens global pentru a face orice vaccin un bun public comun; (…) este un angajament politic”, a pledat el.

“Pagubele provocate de COVID-19 ar putea fi mai mici dacă ţările care dispun de mijloacele necesare s-ar angaja”, a insistat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025