Prima pagină » Local » Mesajul înduioșător pe care doi copii l-au transmis medicilor de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

Mesajul înduioșător pe care doi copii l-au transmis medicilor de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

11 aug. 2023, 02:00, 3 ,
Cristina Doroftei în Local

Dora și Rafael, doi copii ce au fost tratați la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, au simțit nevoia să lase un mesaj personalului care a avut grijă de ei. Acesta a devenit viral pe rețelele de socializare și a înduioșat sute de suflete

Copiii afirmă faptul că s-au simțit ca acasă, atmosfera fiind una iubitoare și caldă. Spitalul a devenit pentru ei un loc de joacă, de unde au plecat fericiți și sănătoși, cu afirmația că se vor întoarce cu mare drag atunci când va fi nevoie. Mesajul a fost scris pe o foaie roz și a fost decorat cu inimi.

„Din inimă, cu recunoștință și prețuire, mulțumim întregii echipe de la etajul doi pentru că ne-am simțit ca acasă, însă fără să spălăm vasele. Alintați și tratați cu un nivel de profesionalism rarisim în peisajul medical. Sunteți minunați! Promitem să revenim fără «todo-uri», dar cu drag”, se arată în mesajul pe care Dora și Rafael l-au transmis personalului medical.

Când spitalul devine acasă pentru cei mici

 poză cu Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

Dora și Rafael doi copii care au fost tratați la spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, au simțit nevoia să lase un mesaj personalului care a avut grijă de ei

După 50 de ani, pe data de 26 iunie, la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a avut loc recepția lucrărilor de modernizare. Cei mici au primit șansa de a fi tratați într-un spațiu curat, în care să nu fie certați dacă se joacă. Mesajul celor doi copii este exemplul viu că cei mici se simt în siguranță, că au scăpat de frica acelor și a analizelor.

Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași este singura unitate medicală de profil din Moldova unde sunt diagnosticați și tratați anual peste 100 de mii de copii. Pentru acest proiect s-au investit peste 138 de milioane de lei.

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași va fi modernizată

poză cu doi copii

Copii afirmă faptul că s-au simțit ca acasă, atmosfera fiind una iubitoare și caldă

Urmează finalizarea lucrărilor de extindere și modernizare la Unitatea de Primiri Urgențe. UPU va avea o suprafață de 2.358 de metri pătrați, iar numărul de paturi va crește de la 5, câte sunt în prezent, la 35. Noua clădire va fi dispusă pe trei niveluri, respectiv demisol, parter și etaj, cu platformă pentru heliport. Proiectul „Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași” este finanțat prin POR 2014 – 2020, iar valoarea totală a investiției este de 34.671.507,39 lei.

Principalul obiectiv fiind creşterea eficienţei energetice prin măsuri de izolaţie termică a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor termoenergetice, instalarea şi utilizarea unor surse de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie al clădirii, implementarea unor sisteme de management energetic în scopul îmbunătăţirii eficienţei energetice şi monitorizării consumurilor de energie, înlocuirea corpurilor de iluminat.

Comentarii
  • Rafael & Piersicuța

    Bai, ce vrajeala. 😜
    Ala e scris de copil? Mu-hahahaaaaaa
    🤣🤣🤣🤣
    PR-ul care se ocupa de imaginea spitalului mai are de invațat vis-a-vis de cum trebuie să arate o campanie publicitară. Vai de steaua me’

    👁Chiar in acest jurnal am gasit ceva interesant despre spitalul de copii:

    #”Scandal de proporții la Spitalul „Sf. Maria” din Iași după moartea unei fetițe de 5 ani! Carina Bilu: „Mi-au dat fata acasă într-un sac”. Managerul unității medicale refuză să facă anchetă și nu comentează ”

    …sau stire apărută in presa centrală:
    #ACUZAȚII DE MALPRAXIS ÎN IAȘI, DUPĂ CE O FETIȚĂ DE DOAR 5 ANI A MURIT SUB PRIVIRILE MAMEI: ”AM PLECAT CU EA LA SPITAL ȘI NE-AM ÎNTORS CU MÂINILE GOALE”
    ….sa mai caut? Sigur mai gasesc scandaluri legate de acest spital. Trist.

  • „nivel de profesionalism rarisim în peisajul medical”???!!!…
    Daaa!… „Tipic” pentru niste… „copii”!
    In ce clasa or fi, unde-or fi invatand si… de-ai carui partid or fi membri?!

  • Avem medici genii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *