Prima pagină » National » Mesajul emoționant al lui Florin Piersic, după moartea Ion Dichiseanu: „Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”

Mesajul emoționant al lui Florin Piersic, după moartea Ion Dichiseanu: „Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”

20 mai 2021, 23:48,
Bianca Rebegea, în National

Florin Piersic a transmis joi, 20 mai, pe o rețea de socializare, un mesaj trist, după moartea actorului Ion Dichiseanu. Cei doi au fost colegi pe platourile de filmare, însă au fost și buni prieteni: „O prietenie care a durat o viață”

În dimineața zilei de joi, Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, s-a stins din viață, după trei luni de suferință în spitale. Acesta a avut mari probleme de sănătate, fiind infectat cu o bacterie periculoasă. Fiica acestuia, Ioana, acuză că bacteria a fost luată de tatăl său în urma unei investigații medicale.

Artistul Florin Piersic a transmis, cu durere un suflet, un mesaj extrem de emoționant:

„Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Și iarăși în 1984 în Trandafirul Galben. Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni.

O prietenie care a durat o viață. L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul „Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămână împreună și, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie și neastâmpăr.

Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ți-ai iubit mult profesia și publicul Dicki, dragul meu și n-ai uitat nici o clipă de ce te-ai facut actor. Astăzi însă destinul a facut ca tu, ” dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise”, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumină arde pentru sufletul tau. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”, a scris marele actor Florin Piersic, pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut la data de 20 octombrie 1933 în Adjud, județul Vrancea. A absolvit în anul 1959 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București.

A fost cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, dar și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor, a vorbit de curând, la Antena 3, despre starea de sănătate a tatălui ei și mai ales de la ce au pornit problemele de sănătate care l-au ținut la pat pe Ion Dichiseanu de trei luni.

“În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă. Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, declara Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *