Prima pagină » International » Mesajul emoționant al fratelui lui George Floyd: „Mă aflu aici pentru a vă cere să opriţi suferinţa”
Mesajul emoționant al fratelui lui George Floyd:

Mesajul emoționant al fratelui lui George Floyd: „Mă aflu aici pentru a vă cere să opriţi suferinţa”

10 iun. 2020, 22:45,
în International

Fratele lui George Floyd a implorat miercuri Congresul SUA „să oprească suferinţa” afro-americanilor şi „să asculte apelurile” străzii pentru reformarea forţelor de ordine, relatează AFP.

„Mă aflu aici pentru a vă cere să opriţi suferinţa, să opriţi epuizarea noastră”, a spus în faţa unei comisii parlamentare Philonise Floyd, al cărui frate a fost ucis la 25 mai la Minneapolis de un poliţist alb.

Foarte emoţionat, el a explicat că „nu are puterea de a descrie durerea” resimţită faţă de înregistrarea video cu calvarul fratelui său, asfixiat de agentul de poliţie Derek Chauvin, care a apăsat cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

„Poate că vorbindu-vă astăzi, aş putea face astfel încât să nu mai existe niciun mort pentru nimic, ca el să nu devină doar un chip pe tricouri, un alt nume pe o listă care creşte mereu”, a adăugat Philonise Floyd în faţa Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanţilor, cu majoritate democrată.

„Vă rog, ascultaţi-mi apelul, ascultaţi apelurile familiei mele, apelurile care vin din stradă în întreaga lume”, a adăugat el, făcând referire la manifestaţiile care au urmat morţii fratelui său, cele mai importante de la mişcarea pentru drepturi civile din anii 1960.

„Onoraţi-le şi adoptaţi reformele necesare pentru a face ca forţele de ordine să fie soluţia, şi nu problema”, a mai pledat el, la o zi după funeraliile fratelui său la Houston, în Texas.

„Faceţi ca ele să dea socoteală atunci când acţionează greşit, învăţaţi-le să îi trateze pe oameni cu empatie şi cu respect şi învăţaţi-le ce este o forţă necesară, că forţa letală nu trebuie aplicată decât atunci când este în joc viaţa cuiva”, a mai spus el.

Decesul lui George Floyd a revoltat populația din întreaga lume

George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde. Când a venit ambulanța, Floyd era deja mort, susține avocatul familiei. „George a murit pentru că avea nevoie să respire. Avea nevoie de o gură de aer”, a explicat avocatul.
Autopsia independentă a fost cerută de familie în condițiile în care institutul public de medicină legată a anunțat că nu există „dovezi fizice” care să susțină diagnosticul unei „asfixii de natură traumatică sau al unei strangulări”.

Rezultatele autopsiei publice au fost menționate în plângerea pe baza căreia a fost arestat polițistul alb Derek Chauvin, cel care a ținut genunchiul pe gâtul victimei, fără a-i păsa de rugămințile lui George Floyd, care i-a spus în mod repetat că nu poate să respire. Chauvin a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență. Rezultatele preliminare ale autopsiei oficiale arată că decesul lui Floyd a intervenit ca urmare a unei combinații de factori: imobilizarea, posibile substanțe toxice prezente în corpul bărbatului și problemele sale cu inima. Rezultatele toxicologice sunt așteptate peste câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *