Georgiana Dobrin a declarat, pe pagina personală de Facebook că ceea ce s-a întâmplat la Gorj se numeşte crimă. Soţia lui Adrian Dobrin, şeful Serviciului de Control din cadrul DSP Gorj a afirmat că acesta a fost omorât şi decesul soţului, care a survenit în urma unei defecţiuni a unei ambulanţe, se poate numi crimă.
Vă aducem aminte faptul că Adrian Dobrin a decedat după ce sistemul de ventilaţie dintr-o ambulantă s-a stricat, acest lucru generând un val de reacţii negative în spaţiu public.
Georgiana Dobrin, mesaj public postat pe reţelele de socializare
Adrian Dobrin a fost ucis de un sistem incompetent, susţine Georgiana Dobrin într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare. Aceasta consideră că cei responsabili trebuie să răspundă legal şi că şi ca o să continue lupta până cei vinovaţi vor plăti:
”Acum, că mi-am aşezat EROUL într-o odihnă veşnică, cu puterile care mi-au mai rămas şi cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această reţea publică ţi vă declar următoare: eu am semnat şi mi-am asumat riscurile deplasării la Bucureşti pentru pacientul Adrian Dobrin, dumneavoastră «sistemul sanitar» aţi semnat şi v-aţi asumat riscurile pentru echipamentele deţinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar în codul penal se numeşte crima. Îţi promit că o să mă lupt, Adrian!“.
Adrian Dobrin a murit după ce sistemul electric al unei ambulanţe a cedat
În urmă cu câteva zile, Adrian Dobrin a murit după ce sistemul electric al unei ambulanţe s-a defectat. Şeful Sanepid din cadrul DSP era bolnav cu COVID-19 şi avea nevoie de oxigen. Din aceste considerente, acesta a fost transportat de o ambulantă, dar până să ajungă la Terapie Intensivă, ambulanta s-a defectat rămânând tocmai fără oxigen.
Pacientul era internat la Spitalul Târgu- Cărbunești de unde, din cauz stării grave de sănătate, s-a decis faptul că acesta să fie transportat la un spital din București. La fața locului a sosit o ambulantă care era echipată cu un ventilator. Totuşi, intre localităţile Horezu şi Vâlcea, sistemul electric al Ambulantei s-a defectat, pacientul rămânând fără oxigen. A fost resuscitat, ulterior fiind dus la Serviciul de Urgentă al Spitalului din Vâlcea. În pofida medicilor de la spital, Adrian Dobrin nu a mai putut fi salvat.
Nu este primul caz în care oamenii au murit din neglijența oficialităților
Încă de la începutul pandemiei, sistemul sanitar din România și-a arătat neputința. Mii de oameni au fost nevoiți să stea în casă și să nu se trateze corespunzător din pricina faptului că majoritatea spitalelor au deveni suport COVID-19, iar accesul în unitățile medicale a fost aproape interzis populației non-COVID-19. De exemplu, Președintele Asociației Bolnavilor de Cancer spunea, într-un interviu, faptul că numărul de decese cauzate de cancer s-au triplat în 2020, comparativ cu 2019, iar rata de diagnosticare a scăzut chiar și cu 40%:
„2020 a fost anul copleșit de pandemia COVID-19, care ne-a afectat și pe noi, cei cu boli cronice și oncologice. Am fost victime colaterale. Accesul la investiții și servicii medicale a scăzut, numărul deceselor s-a triplat, iar diagnosticarea pacienților cu cancer a scăzut cu 30-40 la sută. declara Cezar Irimia, președintele Asociației Bolnavilor de Cancer din România pentru bzi.ro.
De altfel, multe spitale suport COVID-19 stăteau goale, asta în timp ce mii de pacienți non-COVID-19 așteptau să fie tratați. BZI.RO a publicat un articol în care Spitalul Militar Iași nu primea niciun pacient COVID-19 deși unitatea medicală era pe lista spitalelor suport COVID-19