Prima pagină » Local » Mesajul deputatului PSD Marius Ostaficiuc de ziua poetului Mihai Eminescu
Mesajul deputatului PSD Marius Ostaficiuc de ziua poetului Mihai Eminescu

Mesajul deputatului PSD Marius Ostaficiuc de ziua poetului Mihai Eminescu

15 ian. 2022, 10:48,
BZI.ro, în Local

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc are un mesaj de ziua marelui poet Mihai Eminescu:

Astăzi,15 ianuarie 2022, se împlinesc 172 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Astăzi este Ziua Culturii Naționale, ziua în care aducem un omagiu celor care au făcut cunoscut numele țării peste hotare prin una din cele mai de preț averi ale românilor, cultura.

Luceafărul poeziei românești este o emblemă majoră a spiritualității noastre, un reper în evoluția culturii române, un simbol al sensibilității noastre creatoare.

Opera eminesciană, mai mult decât un capitol al literaturii noastre, este un capitol al existențelor noastre, o oglindire a fondului nostru profund cu tot ce are el mai bun și mai luminos.

Eminescu este mai mult decât un poet național. Cu studii făcute la Viena și la Berlin, era conectat la valorile europene pe care de altfel le-a și integrat în opera sa. Eminescu a fost european cu mult înaintea idealurilor noastre de aderare la Uniuni Europene sau la alte forme ce depășesc orizontul local-național.

Eminescu ne rămâne contemporan prin faptul că locuiește profund limba română, dar și printr-o formă modernă, de necontestat, de a gândi și defini cultura. A ni-l aminti pe Eminescu înseamnă, până la urmă, a ne aminti cine suntem și de unde venim. A-l cinsti pe Eminescu înseamnă a ne cinsti pe noi înșine și a contribui la stima de sine a unei națiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *