Prima pagină » Local » Mesajul controversat postat de un doctor ieșean pe rețelele de socializare: „Toate grădinițele colcăie de viruși? Oare așa să fie?” – FOTO

Mesajul controversat postat de un doctor ieșean pe rețelele de socializare: „Toate grădinițele colcăie de viruși? Oare așa să fie?” – FOTO

26 aug. 2023, 02:00, 3 ,
Cristina Doroftei în Local

Dr. Vali Ilis, medic în medicina complementară, explică, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, faptul că bolile copiilor sunt, de fapt, conflicte nerezolvate. Aceasta afirmă că antibioticele, pastilele sau antitermicele nu le pot trata. O soluție eficientă este comunicarea cu părinții

Răcelile care apar la copii atunci când merg la grădiniță sau la școală au ca factor principal teama și necunoașterea noului teritoriu. Aceste conflicte au nevoie de timp și de atenție pentru a fi rezolvate, altfel vor recidiva.

Un mesaj publicat pe rețelele de socializare a controversat părinții

poză cu mai mulți copii la grădiniță

Aceasta afirmă faptul că antibioticele, pastilele, sau antitermicele, nu le pot trata

Părinții au un rol extrem de important. Însă primul pas este ca aceștia să accepte faptul că unele gripe sau răceli nu provin de la viruși.

„De ce răcesc copiii la grădiniță? Toate grădinițele colcăie de viruși? Oare așa să fie? Noua medicină germană explică clar conflictele asociate fiecărui tip de simptome. Mucii, care este simptomul cel mai des întâlnit, arată încheierea unui conflict de adulmecare. Așa cum animalele, în sălbăticie, adulmecă un mediu nou, așa și noi, cei mici în special, adulmecăm orice mediu nou, orice schimbare, orice apariție de oameni noi, pentru a stabili dacă mediul este sigur. Mucoasa nasului suferă modificări, care se soldează cu mult temuții muci atunci când conflictul se termină și copilul decide că mediul este sigur.

Tusea productivă arată un conflict de sufocare. De regulă, provine de la mucii care înfundă nasul copilului noaptea. Dacă reușim să menținem nasul curat pe durata vindecării conflictului de adulmecare și copilul poate să respire, atunci tusea productivă nu va apărea. Tusea seacă arată ori un conflict de specietură, ori un conflict de teamă pentru propriul teritoriu pe care copilul îl simte invadat. Copiii se pot speria la grădiniță din nenumărate motive, copii mai mari, violenți, reguli diferite față de casă, obstacole diverse. Febra arată un conflict de panică, sperietură foarte puternică în care copilul se simte profund în pericol. Aceasta apare în faza activă de conflict.

Antitermicele administrate aiurea nu fac decât să întrerupă faza de vindecare și să o prelungească. Convulsiile nu apar la febră foarte mare, ci atunci când copilul a resimțit alături de pericol și un conflict motrice, de exemplu, a fost ținut cu forța la o injecție și a simțit și imposibilitatea fizică de a fugi de pericol”, transmite dr. Vali Ilies în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Comportamentul părinților se reflectă asupra copiilor

poză cu Vali Ilies, medic medicină complementară

Răcelile care apar la copii atunci când merg la grădiniță sau la scoală au ca factor principal teama, și necunoașterea noului teritoriu

Medicul afirmă faptul că pentru cei mici nu este suficientă ameliorarea simptomelor fizice. Pentru o vindecare completă este nevoie de mai multă atenție.

„Orice afecțiune revine cât timp conflictul cauzal este încă activ sau recidivează regulat. Orice greșeală a părinților se răsfrânge asupra celor mici într-o formă sau alta. Încurajați copiii să vă spună ce au pățit, să vă povestească problemele cu care se confruntă, ajutați-i să treacă peste conflicte”, adaugă dr. Vali Ilies în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Comentarii
  • Asta nu e medic. Si nici medicina „alternativa” nu e medicina, decat daca admiti ca dildo-ul e de fapt o p*la. Restul e gargara.
    Asta poate sa spuna de vrea despre ea. Partea proasta e ca sunt multi care o cred. Pun pariu ca are un perete din „cabinet”, plin de diplome. De alea cumparate online. Ori diplome de participare pe la diverse intruniri. Dar nu are ceva esential: o diploma pe care sa scrie ca este medic. E un simplu practicant, un prestator de servicii non-medicale. Un soi de felcer, sau moasa comunala, desi si astia au o calificare oficiala si recunoscuta de stat.
    Au copiat ideea baroului constitutional si si-au organizat o gasca numita „Ordinul Practicienilor de medicina complementara si alternativa din ROMANIA,, ca sa mai traga niste bani de la fraierii care se inscriu si sa le dea un fel de terfeloaga pe care scrie „certificat”. Da, o asociatie certifica faptul ca astia iti pot impuia capul cu tot felul de porcarii nevalidate stiintific.

  • bine, tanti, am inteles : conflictu e radacina la toate : muci, tuse, etc. da basina, basina de la ce conflict vine?

  • Iti spun eu: bășina vine din capul ei, care debitează tâmpenii!
    Asta se abține prea mult și îi urcă gazele la creier. De aceea debitează toate tâmpeniile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *